neděle 5. února 2017

City of Sin, Dark by Noon, Denial, Kadavul Irukaan Kumaru, Feng shen bang


City of Sin (2016) - 25 %
Kdyby to nebyl jen snímek "Hotel Noir" v barvě, tak je to docela dobré, ale takhle se na to člověk prostě musí koukat jen jako na něco, co je kopií, reprodukcí, které barva nedává nic moc navíc. Vlastně vůbec nic, jen to trochu více připomíná komiks, než v tom černobílém provedení. Podivný krok.

Dark by Noon (2013) - 40 %
Celkem klasický nízkorozpočtový snímek, který se snaží vypadat jako thriller a zároveň má sci-fi prvky. Proč ne, není to až tak špatné, ale nepřináší to ani žádnou velkou myšlenku, spíš taková lehčí zábava, která se možná tváří jako něco malinko víc, ale ono v tom opravdu nic moc navíc není. Prostě to ujde.

Denial (2016) - 75 %
Dobrý snímek, který si zvolil zajímavé téma. Kde je důkaz o tom, že skutečně docházelo k vyhlazování židů v koncentračních táborech? Kde je Hitlerův rozkaz? Já vím, že to zní trochu divně, ale je kolem toho vystavěn celkem zajímavý právní proces, v němž v negativní roli exceluje Timothy Spall.

Kadavul Irukaan Kumaru (2016) - 20 %
Romantické indické road movie, což je vlastně všechno, co potřebujete vědět. Jo, možná ještě skutečnost, že záměrem asi bylo, aby se jednalo o komedii. Ve skutečnosti to není moc vtipné, co se na cestě děje, je celkem nuda, a ani zajímavé postavy to tentokrát nezachraňují. Více jak dvouhodinové nic o ničem.

Feng shen bang (2016) - 45 %
Na první pohled tenhle snímek vypadá strašně zajímavě. Jasně, že je to kvůli jeho vizuálu. Ale bohužel je to první pohled, který je hodně rychle rozmetán hlavně dějem a postavami, které jsou prostě prázdné. Postavy jsou karikatury, děj je taková podivná fantastická slátanina, která má něco z legend. Škoda, forma nakonec zase tolik nevítězí.

Žádné komentáře:

Okomentovat