čtvrtek 5. ledna 2017

Oko za oko, Force, Francis, Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film, Gone to Earth


Oko za oko (Eye for an Eye, 1996) - 50 %
Kiefer Sutherland je ve své roli skutečně parádně hnusný a nehezky se na něj kouká, ale Sally Field mi tentokrát vůbec nesedla, a to ji normálně mám rád. Ed Harris je tu jen jako kulisa, což je škoda vzhledem k jeho schopnostem. Příběh dobrý, ale není podán nijak novým nebo překvapivým způsobem.

Force (2011) - 70 %
Za mě rozhodně fajn. Je to správně akční a k tomu ještě místy docela drsné. Jasně, ten příběh je klasicky zbytečně moc roztahaný a ty emoce tam nakonec v závěru moc nefungují, ale Genelia D'Souza je prostě kočka a tak krásně se na ni kouká, že jsem prostě musel jít s hodnocením výš, protože jsem se u filmu i díky ní bavil.

Francis (1950) - 70 %
První film s oslem Francisem, kterého si celkem snadno dovedete zamilovat, protože je to oslík, který nikdy nejde pro správná slova daleko. Dovede zahlásit, že to prostě nečekáte. A zahlásí dobře. Příběh je v tomhle případě trochu očekávatelný, protože něco podobného se prostě muselo dít. Předvídatelné, ale pořád fajn.

Jako milovník hororů prostě musím jít vysoko. Není to jen proto, že jsou zde parádní záběry z jednotlivých filmů, že na mě místy padala nostalgie, ale i proto, že se zde dovíte motivace tvůrců a že se někteří z nich nebojí říct, že prostě sami chtěli vidět zabíjení, případně mučení na plátně. Tohle fanouškovi dá hodně.

Gone to Earth (1950) - 80 %
Emeric Pressburger a Michael Powell byli skutečně skvělé režisérské duo a pro mě to dokazují v podstatě každým filmem. U snímku "Gone to Earth" netušíte, co vlastně máte čekat, ale když to pochopíte, uvědomíte si, že tihle dva melodrama prostě povýšili na něco neskutečně silného a emotivního, nikoli podbízivého. Konec s vámi dovede zamávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat