úterý 3. ledna 2017

Fresno, AmeriGeddon, Dirch, Dog Eat Dog, Temnota dětské duše


Fresno (Addicted to Fresno, 2015) - 40 %
Já jsem docela rád za to, že se v nezávislé produkci objevuje trend dramatických komedií, nebo komediálních dramat, protože to jsou film, které většinou mají co říct. V případě snímku "Fresno" mám ale tak nějak pocit, že tenhle snímek vlastně neřekl nic a to jeho směřování bylo v konečném důsledku takové jalové.

AmeriGeddon (2016) - 20 %
Nemůžu si pomoct, ale tohle je takový film, u něhož jsem měl pocit, že to je vlastně něco jako LARP, akorát s moderními zbraněmi. Takové levné, venkovské a vlastně to možná ani nemá ten náboj klasického LARPu. Nevím, co se tenhle film snažil říct. Byl tam nějaký náznak toho, že to může být fajn béčkové, sem tam i hláška, ale to z toho koukatelný film nedělá.

Dirch (Dirch, 2011) - 85 %
Nikolaj Lie Kaas tu ukazuje, jak moc je všestranným hercem, a i přesto, že se jeho obličej neumí usmívat, a pokud už se o to pokusí, nějak mu o nevěříte, tak dovedl skvěle zahrát komika se všemi jeho nuancemi. Problém je v tom, že tohle je trochu tradiční příběh, který si s životopisem o komikovi představíte, ale právě Nikolaj mě dostal.

Dog Eat Dog (2016) - 60 %
Willem Dafoe i Nicolas Cage jsou tu v docela dobré formě, možná zajímavější je postava Dafoa. Jejich postavy chcete ze začátku sledovat, ale jak se postupně dostáváte ke konci, nejste si jistí, jestli to skutečně stálo za to. Scenáristicky je to trochu prázdné a osudy protagonistů zde vyznívají lehce do ztracena.

Temnota dětské duše (In a Dark Place, 2006) - 40 %
Celkem fajn horor, který se ale dle mého nakonec snaží zamotat divákovi hlavu tak moc, že z toho nakonec nemůže vylézt něco, co ho oslní. Co asi budeme povídat, já jsem spíše dějový typ, což mi zrovna u tohohle filmu trochu chybělo. Jako kdybych byl o něco ochuzen, což je pocit, který se s finále může snadno dostavit u každého.

Žádné komentáře:

Okomentovat