pondělí 23. ledna 2017

End of a Gun, Volný pád, Sláva, Fuocoammare (Požár na moři), Chlupatá odplata


End of a Gun (2016) - 40 %
Docela rád bych byl na natáčení posledních Seagalových filmů a viděl, jestli akční scény skutečně dělá sám, nebo ne. Tohle je film, kde má po delší době hlavní roli a skoro by to vypadalo, že je to on, kdo kope a mlátí, ale jak při tom není skoro nikdy vidět celé tělo, člověk váhá. "End of a Gun" je celkem nuda, ale oproti jiným současným Seagalovým filmům to jde.

Volný pád (Falling down, 1993) - 90 %
Dlouho jsem se tomuhle snímku vyhýbal, a i když běžel v televizi nespočetněkrát, nikdy jsem ho pořádně neviděl. Konečně jsem to ale napravil a musím uznat, že Michael Douglas je zde úchvatně temný a jde z něj strach. Joel Schumacher ukazuje to, co mu jde skvěle - thrillery na malém prostoru. Tady je ten prosto ohraničen prostorem, kde se D-Fens vyskytuje. Stahuje k sobě všechno jako černá díra.

Sláva (Fame, 1980) - 70 %
Zajímavé nahlédnutí do života lidí, kteří jsou umělecky nadaní a chtějí se nějakým způsobem prezentovat. Pořád jsou to ale lidé, pořád mají své chyby a vlastně ani pořádně neví, co mají se svými životy dělat. Velmi dobře herecky zvládnuté, navíc přes svou délku nenudí. Výborná hudební čísla se musí také ocenit.

Fuocoammare (Požár na moři) (Fuocoammare, 2016) - 60 %
Jsou na světě zvláštní místa, kde v podstatě každou chvíli lidé prožívají osudy, jimž se mi ani nepřiblížíme a ani se přiblížit nechceme. Snímek vypráví o jednom italském ostrově, kam míří dlouhodobě uprchlíci z Afriky. Není to pěkný pohled, ale pořád to zkoušejí. A místní si zde žijí vlastní životy. Je to zvláštní kontrast.

Chlupatá odplata (Furry Vengeance, 2010) - 20 %
Snímek "Chlupatá odplata" má jen jeden pozitivní faktor, a tím je Brooke Shields, které to pořád neskutečně sluší a vypadá skvěle. Je sice hezké, že si Brendan Fraser umí udělat ze sebe srandu a navlékne na sebe i něco růžového, z čeho mu vypadává pupek, ale tohle prostě není představa o dobré komedii.

Žádné komentáře:

Okomentovat