úterý 17. ledna 2017

Along the Great Divide, Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček?, Fantomas se zlobí, Footloose, L'étudiante et Monsieur Henri


Along the Great Divide (1951) - 70 %
Malý, ale dobrý příběh o jednom maršálovi, který se rozhodne, že nenechá lidi vzít spravedlnost do vlastních rukou. Jako western to funguje, ale co je ještě lepší, to je skutečnost, že to funguje i jako příběh. Pointa je zde dobrá, a i když nemusím happy endy, tady to bylo celkem snesitelné, i když jiný konec by měl ještě silnější dopad.

Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček? (Father of the Bride Part II, 1995) - 50 %
Nejlepší nápad celého filmu je prozrazen v českém názvu, což malinko prozrazuje to důležité, ale to nevadí. Film funguje jako komedie, funguje i jako rodinný film, ale je vidět, že místy ani tvůrci nevěděli, čím to pořádně naplnit, aby diváka skutečně zabavili. Herci jsou ale pořád stejní a natolik příjemní že se to dá kousnout.

Fantomas se zlobí (Fantômas se déchaîne, 1965) - 60 %
Na tomhle filmu se mi líbí, podobně jako na tom prvním, kolik je zde převleků a že není pořádně jasné, kdo je kdo. Má to takový správný nádech 60. let, kdy mi to trochu připomíná mnou oblíbený seriál "Mission: Impossible". Myslím tedy ten původní, který se začal vysílat v roce 1966. V tomhle ohledu to má svoje kouzlo, trikově je to dobré, ale jako komedie moc ne.

Footloose (Footloose, 1984) - 70 %
Nejsem si ani jistý proč, ale prostě mě dostalo zachycení doby, místa, tance, stejně jako uvědomění si, že fanatismus ve víře je nesmyslný. Kevin Bacon je tu jako rebel, ale takový milý, stejně jako je milý celý film. Trochu to v sobě má něco z "Horečky sobotní noci", ale bez těch vyloženě temných odstínů. Škoda, že tanečních scén není mnoho.

Takový celkem příjemný film o tom, kam nás může osud zavléct, respektive ke komu, ale je to v poklidném, mírném duchu. Studentka je trochu promiskuitní, neví, co chce, ale starý pán, u kterého má bydlet, by jí v tomhle mohl pomoct. Celkem klasická kostra, ale s velmi pozitivně zahranými postavami.

Žádné komentáře:

Okomentovat