neděle 29. ledna 2017

25 Kille, A Girl Like Grace, Vánoce, Anastázie, Slepý pistolník


25 Kille (2016) - 40 %
Klasický indický film, který má hlavní problém v tom, že je nesmírně obyčejný. Je zde příběh, to žádná, ale k jeho vyprávění jsou používány prvky, které jsou i jinde. Hudba, která je prvoplánová, romance, která je skoro až zbytečná, dramatické scény, které vůbec nejsou dramatické. Navíc je to zase moc dlouhé.

A Girl Like Grace (2015) - 50 %
Šikana je pořádná svině a užije si jí i dívka v hlavní roli tohoto filmu. Že by se jmenovala Grace? Grace to ale nemá těžké jen ve škole, ona to má těžké i doma, protože její matka je alkoholička a navíc promiskuitní. Grace má celkem těžké se v takových podmínkách vyhrabat z dospívání. Film není nijak překvapiví, i když některé scény jsou drsné.

Vánoce (A Charlie Brown Christmas, 1965) - 60 %
Charlie Brown asi nezklame, protože je to skvěle vymyšlená postava, ale nemůžu si pomoct, v případě snímku "Vánoce" mi vadila animace, a to hlavně v propojení s mluveným slovem. Je to ta nějak divné. Navíc si pořád myslím, že tyhle postavy jsou mnohem lepší na papíře než v animované podobě.

Anastázie (Anastasia, 1997) - 60 %
Taková celkem klasická pohádka od Disneyho, která má jeden základní rozdíl, jímž se od většiny liší - je založena na skutečných událostech, ať už skutečně jsou prezentovány správně, anebo bylo všechno jinak. Dobré postavy, zábavné, dojemné, se skvělými písněmi. Esence Disneyho ale nic navíc.

Slepý pistolník (1971) - 70 %
Není to dokonalý film, ale postavy slepců mě prostě fascinují, hlavně ve chvíli, kdy jsou ještě lepší než ti, co vidí normálně. Ve westernovém prostředí to na mě působí prostě skvěle. Ringo Starr jako grázl je také fajn. A když už máte pocit, že by to mohlo končit, pořád se něco děje. Prostě takový ten snímek, který se snadno může stát vaším guilty pleasure.

Žádné komentáře:

Okomentovat