neděle 13. prosince 2015

Všichni prezidentovi muži, Xia Luo Te Fan Nao, Momentum, Bláznivá dovolená v Evropě, Trancers 5: Sudden Deth


Všichni prezidentovi muži (All the President's Men, 1976) - 85 %
Neskutečně silný film, který sice ukazuje, celou aféru Watergate v hollywoodském světle, ale nevytrácí se z ní nic, co by snižoval význam této události. Robert Redford a Dustin Hoffman naprosto vládnou tomuto filmu a ukazují zde svoje mistrovství, které se docení i po dlouhých letech. Film a událost, na které by Amerika neměla nikdy zapomenout.

Xia Luo Te Fan Nao (2015) - 60 %
Tak se ukázalo, že Číňané celkem v klidu zvládnou i romantický snímek, což jsem, přiznám se, tak nějak nečekal. Myslel jsem si, že to bude nějaká podivná komediální slátanina, ale ono to má na konci docela silné emoce. Jasně, je to možná trochu prvoplánové, ale já jsem se u toho docela bavil, za což jsem rád.

Momentum (2015) - 50 %
Pokud máte rádi béčkové filmy, tak tenhle je docela správně našlapaný a dostanete v něm to, co chcete. Trochu drsné scény, akční podívanou, nějaké ty zvraty a herce, které máte rádi. James Purefoy mě v tomhle docela překvapil a jeho postava zabiják a mučitele byla hodně zajímavá. Morgan Freeman bohužel spíš na okrasu.

Bláznivá dovolená v Evropě (European Vacation, 1985) - 40 %
Já si nemůžu pomoct, ale ta rodina je tak debilní a nefunkční, že nechápu, jak mohou vůbec fungovat. Já vím, že je to hlavně sranda, nebo teda by to hlavně měla být sranda, ale mě jsou tak protivní, že už se na ně ani nemůžu koukat. Sem tam to opravdu zachraňuje dobrý vtip, ale postavy už to pro mě až příliš zabíjejí.

Trancers 5: Sudden Deth (1994) - 40 %
Je to sice pokračování předchozího filmu s tím, že je zachováno hlavně všechno špatné. Deth už je opravdu vyčpělou postavou a jeho "už jsem na to starý" je spíše únavné než vtipné. Ale to bude i tím, že tu hlášku dneska slyšíte furt. Je mi líto, ale tohle už je úpadek série a já se bojím šestého filmu, který mě ještě čeká.

Žádné komentáře:

Okomentovat