úterý 1. prosince 2015

Rocky Horror Picture Show, Kozure Ôkami: Oya no kokoro ko no kokoro, Papírová města, Kozure Ôkami: Meifumadô, Outland


Rocky Horror Picture Show (The Rocky Horror Picture Show, 1975) - 85 %
Ani jsem nečekal, že ten film mě bude tak bavit. Přece jen se o něm příliš mluví jako o kultovním, ale v jeho případě je to naprosto zasloužené. Skvělé herecké výkony ve výborně ujetém scénáři, kde dominuje Tim Curry a samozřejmě písně, které se snadno dostanou divákovi pod kůži. Tohle je alternativní krása.

V tomhle dílu jsou některé naprosto neskutečné scény, myslím tedy bojové, které jsou krásně dotaženy až do brutálního konce. Tohle je skutečně pastva pro oči fanouška akčních filmů. Japonci ukazují, že se nebáli a že dovedli už v té době natočit krvavé filmy, které ale zároveň mají dobrý příběh.

Papírová města (Paper Towns, 2015) - 70 %
Hezký film o tom, co se všechno může stát ve chvíli, kdy se zamilujete. Tyhle filmy dospívání a zlomu, kdy člověk odchází ze střední, jsou docela vděčné, a to i proto, že jsou většinou velmi dobré. Tenhle je dobrý. Je vtipný, je nostalgický a je místy skutečně krásně absurdní, což jsem si prostě užíval. Padla na mě mírná vzpomínková nálada.

Přišlo mi to jen o malinko slabší než předchozí díly, a to hlavně proto, že se mi zde hodně líbila první polovina a druhá už mě tolik nebavila. Scéna s "mládětem", které se nechá mlátit, je skutečně velmi silná a intenzívní. Má na diváka přesně ten správný dopad, jaký by měla mít. Na to se jen tak nezapomíná.

Outland (Outland, 1981) - 70 %
Docela povedené sci-fi, kdy se ukazuje, že v 70. a 80. letech se prostě dařilo využívat uzavřené prostory vesmírných lodí a planetárních stanic k tomu, aby se obávaly nejen postavy, ale i divák. Všechno je tak krásně depresivní, a přitom je možné tu vést akční film, který dovede místy opravdu strhnout. Sean Connery zase válí.

Žádné komentáře:

Okomentovat