pátek 18. prosince 2015

Poslední vlna, Divoké kočky, Podivuhodné příběhy, Saving Christmas, Sněhová králova 2


Poslední vlna (The Last Wave, 1977) - 60 %
Divný film, který je nám tematicky celkem vzdálený, na druhou stranu je možné v něm najít něco, co se nám v současné době ztratilo. A to je propojení s přírodou a jejími mystérii. Pokud jsme ochotni do filmu proniknout, asi je možné v něm najít pořádnou hlubinu myšlenek, ale snímek to rozhodně nijak nezjednodušuje.

Divoké kočky (Coyote Ugly, 2000) - 40 %
Tohle je prostě klasická ukázka toho, jak se bortí americký sen tak, až se nakonec skutečně stane realitou. Tohle je komedie bez toho, aby byla vtipná, romance, která je nudná a nefunguje, protože je jasná a předvídatelná, a to se všemi zvraty, které v příběhu jsou. Ne, i na odpolední promítání mi to přijde dlouhé.

Podivuhodné příběhy (Extraordinary Tales, 2015) - 80 %
Krásná ukázka toho, že animace může mít hororový potenciál, pokud se toho chopí dobrý kreslíř a pokud se nebojí atmosféry. A Raul Garcia se skutečně nebál. Jeho "Maska rudé smrti" je naprosto úchvatná a má dokonalou atmosféru spojenou se skvělou kresbou. I ostatní povídky jsou dobré, ale tahle na závěr mě prostě dostala.

Saving Christmas (2014) - 0 %
Já vím, že jsou Američani náboženští fanatici, vždyť i v mottu národa mají boha, ale do prdele, co je moc, to je moc. Na tohle se prostě nedá koukat, protože to jsou tak debilní úvahy a prosazování boha, že by si jeden opravdu nejradši blinknul. Ta pozitivní nálada z toho teše jak průjem. Opravdu jsem se skoro osypal, když jsem to dokoukal. No, vlastně už během sledování. A to mám vánoce rád, ale ne kvůli jejich spojitosti s křesťanstvím, ale prostě proto, že se sejdete s lidmi, které milujete.

Sněhová králova 2 (Snezhnaya koroleva 2. Snezhnyy korol, 2014) - 40 %
Pokračování, které by klidně mohlo tát jako samostatný film, protože zde sice jsou nějaké ty postavy z minulého dílu, ale ta návaznost je taková celkem volná. Animace je pořád docela dobrá, ale ten příběh mě prostě nebaví. Je to takové předvídatelné a já se u toho docela nudím. Navíc ten hlavní hrdina mi tu přijde otravný.

Žádné komentáře:

Okomentovat