sobota 26. září 2015

Barva granátového jablka, Final Girl, Hana to hebi: Zero, Liga spravedlivých: Bohové & monstra, Nexus


Barva granátového jablka (Sayat Nova, 1969) - 75 %
Když nemáte rádi poetické filmy, tak se vám tohle líbit nebude. Pokud vám ale poezie něco říká, tak vás tenhle film musí nesmírně potěšit. Je to vršení obrazů za sebe, obrazů, které jsou téměř statické. Ano, díky tomu je film zdlouhavý a někomu se může jevit nudný, ale touhle formou odvyprávět životopis, to chce odvahu. A také talent, který se zde projevil.

Final Girl (2015) - 60 %
Není to skvělý film a je to vlastně jen další pokus, jak udělat z mladé holky živoucí zbraň, ale mě se tenhle námět prostě líbí. Navíc je tohle zajímavě stylizované, což podle mě snímku také prospělo. Abigail mi tady přijde skvělá, což se mi u ní snad ještě nestalo. Za mě tedy rozhodně spokojenost, i když snímek vyloženě trhákem není.

Hana to hebi: Zero (2014) - 60 %
Neznám tuhle sérii, ale když se ke mě nejnovější film dostal, musel jsem to zkusit. No, co si budeme povídat, spojení "erotický thriller" zní v japonském provedení zajímavé. A je to BDSM thriller, kde jsou scény, které si budete pamatovat. Japonci jsou prostě králové prasáren a já jsem pokaždé rád, když předvedou něco, co má nejen erotiku, ale i smysl. A tady je příběh, což je dobře.

Liga spravedlivých: Bohové & monstra (Justice League: Gods and Monsters, 2015) - 20 %
Ty příběhy s těmi klasickými superhrdiny už jsou natolik nudné, že je potřeba se podívat na stejné superhrdiny, akorát v jiném světě, kde mají trochu jiné vlastnosti, ale příběhy prožívají stejně blbé, což je velmi časté. Ne, tenhle filmeček nechápu už opravdu jako nějaký přínos, ale prostě jako snahu donutit koukat na cokoli, co má něco s komiksovými superhrdiny.

Nexus (Nexus 2.431, 1994) - 20 %
Tohle je opravdu neskutečná ukázka špatné filmařiny, pod kterou jsou Češi podepsaní víc, než by bylo zdrávo. Dějově je zde snaha o mytologii, ale samotný příběh, který se zde odvíjí, je neskutečně neoriginální. Herecky strašné, a to i v podání našich. Jenže mám pocit, že tohle se o nich chtělo. O filmu se ve své době prý hodně mluvilo, vznikl komiks. No, výsledek je takový, že dnešní generace netuší, že něco takového existuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat