neděle 13. září 2015

Tři Lucie, P2, V hlubinách, Soaked in Bleach, Staten Island Summer


Tři Lucie (Lucía, 1968) - 75 %
Kubánské filmy mají podle všeho společný jeden důležitý prvek - je v nich obsažena jejich národnost, jejich kultura, jejich politika, jejich specifika. Tohle je pro národní kinematografii neskutečně dobře a Solásovi se to navíc povedlo prezentovat rovnou na třech ženách jednoho jména. Dlouhá, ale nikoli nezajímavý film.

P2 (P2, 2007) - 60 %
Horor, který nezačíná nijak originálně - magor se zamiluje do ženské, a tak ji unese a drží ji proti její vůli. Prostředí garáže je ale zajímavé a herci dokáží udržet vaši pozornost celou dobu. Navíc jsou zde scény, které skutečně stojí za vidění, pokud máte rádi gore triky - hlavně najíždění autem je neskutečně skvěle provedeno, což samozřejmě znamená, že je to echt hnusné.

V hlubinách (Pioneer, 2013) - 60 %
Musím uznat, že ty scény, které jsou pod vodou, nebo pod hladinou psychiky, jsou skutečně silné a celý film má pak depresivní efekt na diváka. Bohužel to je tak nějak všechno, co jsem z filmu měl. Nedokázal mě vtáhnout, jako kdyby si ode mě záměrně držel odstup. Přesto je prostředí zachyceno skvěle.

Soaked in Bleach (2015) - 60 %
V poslední době se toho s Kurtem natáčelo nějak moc. No i dva dokumenty je dost. Že by opožděně ke 20 letům od úmrtí? Je zajímavé, jak se v něm furt někdo rýpe, i když tohle je v podstatě v dobrém. Objasněte, kdo vlastně Kurta zabil. Popravdě si ale myslím, že status sebevraždy z něj udělal nesmrtelnou legendu nadobro.

Staten Island Summer (2015) - 60 %
Dobrá letní komedie, kde jsou postavy, které jsou tak akorát úchylné (muži) a dostatečně sexy (ženy), i když si prostě myslím, že Ashley Greene nejvíce sluší tmavé vlasy. Jsou zde scény, kde jsem se opravdu smál a celkově mi film nepřišel jako hloupost, ale jako zábavná jízda, což se přece jen z Ameriky ne vždy dočkáme.

Žádné komentáře:

Okomentovat