pátek 25. září 2015

Řezník, Mahagony Sunrise, Stranded, Desert Dancer, Elephant Song


Řezník (Le boucher, 1970) - 60 %
Myslel jsem si, že to bude výjimečný film, ale jednoduše není. Je to dobrý film, který dává dohromady dvě zajímavé a naprosto jiné postavy, ale to je jednoduše to hlavní, co snímek přinese. Ano, ono to funguje a ty postavy jsou dobré, jsou skvěle zahrané, i když mužská postava mě tak nezaujala, ale nic víc v tom prostě není.

Mahagony Sunrise (2014) - 30 %
Jeden z těch filmů, které je v současné době celkem dost. Rádoby drsné kriminální filmy, které chtějí zaujmout postavami, příběhem, ale v konečném důsledku je zde jen pár momentů, které vám zůstanou v hlavě, pokud vůbec nějaké. Tady není snad jediná postava, která by mě aspoň trochu bavila.

Stranded (2014) - 65 %
Není to tradiční americké drama, což se mi na snímku líbí. Jsou zde scény, které byste možná ani nečekali, zachází se trochu dále a vyznění finále je pořádně kruté a drsné, tedy alespoň z pohledu hlavního hrdiny. I když mě Scott Eastwood ještě polně nepřesvědčil, že je až skvělým hercem, tohle mě bavilo.

Desert Dancer (2014) - 40 %
Takhle to dopadá, když si tvůrci myslí, že prostě jen stačí natočit životopis zajímavého člověka, ale filmu samotnému nedat nic navíc. Patos opravdu všechno nezachrání, a popravdě, vystoupení, která jsou zde prezentována, nejsou sice špatná, ale výjimečná ne. Samotné vystoupení by nejspíš celkově mluvilo více, než když je podáno v kontextu událostí, které jsou zde prezentovány. Takto ve filmu to vyznívá jednoduše samoúčelně.

Elephant Song (2014) - 55 %
Samotné rozmluvy psychiatra s pacientem nejsou špatné, i když na první pohled je zřejmé, kdo má vedoucí roli. A psychiatr to není. Postava Bruce Greenwooda mě nebavila a nevěřil jsem jí, což mi celkově kazilo dojem. Dějově mě snímek moc nenadchnul, a tak hlavně ten šílenec a sestra v podání Catherine Keener stáli za to.

Žádné komentáře:

Okomentovat