sobota 5. září 2015

Gaav, Zatôichi to Yôjinbô, Mravenčí teror, Akeui Yeondaegi, Nemilosrdný střelec


Gaav (1969) - 80 %
Na první pohled vlastně jen film o krávě, ale tohle je opravdu silná výpověď o tom, jak se může člověk k něčemu upnout. V tomhle případě je to tedy kráva. Silné drama o tom, jak lidé na vesnici žijí, co je ovlivňuje a jak se ovlivňují navzájem.A také film o tom, co všechno mohou napáchat dobré úmysly a možná také trochu strach.

Zatôichi to Yôjinbô (1970) - 90 %
Když se setká dvojice skvělých herců, tak ten výsledek prostě musí být dobrý. Nebo alespoň podle vzoru tohoto snímku by to platilo. Shintaro Katsu získal pro 20. díl skvělé soupeře/společníka, kterým není nikdo menší než Toshiro Mifune. Jejich společné konfrontace jsou výborné a oba hrají přesně takové postavy, které můžete obdivovat.

Mravenčí teror (Empire of the Ants, 1977) - 25 %
Tohle je opravdu hodně špatné, a to si myslím, že mám béčka rád. Ty triky jsou tak neskutečně naivní, že opravdu bylo možné je dělat na koleni. Dokonce ani upnuté kalhoty a svetříky to příliš nezachrání, stejně jako snaha udržet ženské hrdinky co nejvíce promočené. Tohle je opravdu strašný film. Ale najdou se prvky, pro které to není naprostý odpad.

Akeui Yeondaegi (2015) - 60 %
Takový celkem průměrný thriller, který nějak zásadně nevyniká, jen opět ukazuje, že nejen americká produkce umí natočit něco, co je alespoň dobré a co je koukatelné pro zbytek světa. Samozřejmě v případě, kdy nemáte předsudky před šikmookými herci. Tenhle film ale není zásadně výjimečný a nedaří se mu vytvořit atmosféru napětí, která by vás strhla.

Nemilosrdný střelec (Sukiyaki Western Django, 2007) - 40 %
Tak tentokrát jsem byl opravdu zklamán tím, co jsem viděl. Jak mám Miikeho stylizaci rád, tak pro western mi to ani trochu nesedělo. Vůbec by mi nevadil western a Japonci, ale tohle je opravdu nepěkný kýč, v kterém se i ten příběh ztrácí. Ale Tarantino v papundeklových kulisách potěšil. Jinak ale zůstává spíše zklamání.

Žádné komentáře:

Okomentovat