středa 2. září 2015

Kniha džunglí, Paddington, Zatôichi chikemuri kaidô, Žena v kleci, Malí ninjové


Kniha džunglí (The Jungle Book, 1967) - 90 %
Jeden z mála starých filmů ze studia Walta Disneyho, který si pamatuji ještě z doby, kdy jsem byl dítě. Nevím, jestli jsem jich tolik neviděl, anebo si je prostě nepamatuji, ale "Kniha džunglí" mi zůstala v paměti. Scéna, kde se poprvé objevuje Šer Chán je pro mě pořád pořádně děsivá, s originálním zvukem je pak tygr ještě doplněn skvělým dabingem. I po letech má tenhle film efekt.

Paddington (Paddington, 2014) - 75 %
To, jak je celá zápletka vedena, to není úplně originální, ale stejně mě film nesmírně bavil tím, jak se zde vrší zajímavé situace, které nejsou vůbec nudné a v některých případech jsou naopak velmi nápadité. Vizuální provedení má k dokonalosti už skutečně málo. Skvělí herci na svých místech a nádherná Nicole Kidman, která mi v tomhle střihu opravdu imponovala.

Když vidíte více snímků se Zatoichim, začnou vám postupně některé splývat a přestanou být až tak výjimečnými, jako ty, které jste viděli dříve. Díky tomu, že se postava v podstatě nevyvíjí, až na to, že je méně vtipná a mí více vousů, jsou jednotlivé epizody zaměnitelné co do pořadí. A s těmi novějšími se mi to stává více a více.

Žena v kleci (Kvinden i buret, 2013) - 60 %
Kdybych viděl prvně snímek a asi nic neviděl o knize, ani mě to tak nechytne. Tohle bych si klidně představoval jako hodně dobrý úvod k seriálu, který běží v televizi. Zápletka jednoduchá, ale dobře rozvržená, postavy zajímavé a rozhodně ne nudné, ale na filmovou sérii mi to jako začátek až tak silné nepřišlo. Dobré, ale ne výjimečné.

Malí ninjové (Nintama Rantarô, 2011) - 90 %
Takashi Miike umí prostě natočit všechno a všechno, co natočí, splňuje základní i náročnější podmínky žánru. V tomhle případě natočil film pro děti, který je o dětech, má parádní postavy a výborné komediální momenty po celou dobu, navíc příjemně ujetý příběh, který může bavit i dospělého diváka. Přehnaně stylizované, možná kýčovité, ale stejně zábavné.

Žádné komentáře:

Okomentovat