pondělí 7. září 2015

Tváře, Shin zatô Ichi: Yabure! Tôjin-ken, Shrek Třetí, Musíme odsud vypadnout, Intramural


Tváře (Faces, 1968) - 55 %
Na tomhle filmu opravdu obdivuji to, jak dokázal Cassavetes s herci a jejich výkony. Ty jsou skutečně těžko uvěřitelné a celkově velmi dobré. Bohužel je to natolik intenzívní - mimo jiné i díky kameře, která většinu stopáže zabírá detaily obličej, odtud také název - až mi vadilo se na to koukat. A mohl za to také ten všudypřítomný smích, který už mi celou dobu zněl falešně.

Hlavně ten finální souboj stojí skutečně za to. Slepý proti jednorukému je parádní myšlenka a to provedení taktéž stojí za to. Ten příběh má zajímavý náboj v podstatě již od začátku, což vás dostane a až do konce vás nepustí. I se 22. dílem je tahle filmové série zajímavá a prostě nenudí. Skvěle vytvořená postava.

Shrek Třetí (Shrek the Third, 2007) - 45 %
Tohle je určitě nejméně povedený díl celé série, který se až zbytečně příliš soustředí na to, jak se Shrek má stát otcem, že se o tom pořád jen mluví, ale skutečné finále zde chybí a je to celkově vyřešeno příliš jednoduše. Příliš jednoduše na to, že to bylo vlastně stěžejní téma. Vtípky slabé, odkazů na jiné filmy minimum, příliš dobře se nehraje ani s pohádkovou říší. Prostě jen potřeba vyždímat peněženky diváků.

Musíme odsud vypadnout (Bad Turn Worse, 2013) - 40 %
Čekal jsem přece jen něco víc, ale mluvit o tomhle filmu jako o noirovém je skutečně nesmysl. Má to kriminální zápletku, ale neo-noir je pro mě něco trochu jiného. Ty postavy nejsou dostatečně zajímavé a silné, jen je zde snaha o to, aby se příběh zamotával. A mně tohle prostě nesedlo. Ani jsem to nechtěl dokoukat.

Intramural (2014) - 50 %
Ale jo, taková celkem jednoduchá romantická komedie, kde je i trochu sportu a hlavně spousta dvojsmyslných narážek, což je patrné i v dalším názvu, pod nímž je snímek uváděn - "Balls Out". Na ten průměr se mi film docela líbil a sem tam jsem se i pousmál, ale rozhodně jsem se nesmál nijak moc. Jsou zde ale docela dobré momenty, které mě bavily. Třeba celá postava Granta je dobrá.

Žádné komentáře:

Okomentovat