pátek 28. srpna 2015

Samuraj, Zatoichi Jigoku tabi, Konečně doma, With This Ring, Muž z Colorada


Samuraj (Le samouraï, 1967) - 75 %
Velice poklidný film v tom smyslu, že se zde v podstatě nemluví. Ale jinak se toho děje docela dost. Alain Delon je nemluvný zabiják, který ale ví, jak provozovat svou práci. Místo jeho slov vám do uší bude řvát jeho domácí mazlíček a jeho pistole. A to všechno ve filmu, který rozhodně není jen o zabíjení, ale je podaný správně drsňácky.

Zatoichi Jigoku tabi (1965) - 85 %
Zatoichi nezklamal ani po dvanácté a naopak předvedl velmi dobrý příběh, který překvapivě neústí v pořádnou bitku. Ale tak je fakt, že ta v jedenáctém dílu byla dostatečně kvalitní a velkolepá. Scenáristicky velmi povedený díl, který zase jednou ukazuje, jak skvělá postava Zatoichi je a že se kolem něj dá vymyslet hodně.

Konečně doma (2015) - 70 %
Není to nějaký výjimečný animák, ale dostal jsem od něj přesně to, co jsem si představoval. Dostatečně zábavný film, který má navíc celkem zajímavou zápletku, která mi přišla originální, a to i ve srovnání s dalšími vesmírnými animáky, kterých v poslední době nebylo málo. Jim Parsons je hlasově skvělý, stejně tak Rihanna. Bavil jsem se, dojal jsem se, všechno na svém místě.

With This Ring (2015) - 35 %
Taková klasická nablblá romantická komedie, kde je vám od začátku jasné, kdo s kým skončí, ale ty ženské si to musí hodně pokurvit, aby se to pak zázrakem mohlo opravit. Je to neuvěřitelné, je to rádoby líbivé a hlavně to není ani moc pěkné a vlastně ani moc sexy. Tohle je film, který moc za pozornost nestojí.

Muž z Colorada (The Man from Colorado, 1948) - 60 %
On ten western vůbec není špatný a to, o čem je, je ve skutečnosti hodně dobré - hrdina, který se za války prostě zbláznil. Jenže ono to není zvládnuto a snímek je nakonec špatně vedený scenáristicky a není příliš přesvědčivý ani herecky. Je to zbytečně moc načančané a začíná to po nějaké době nudit. Nedostane to z vás ty potřebné emoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat