středa 26. srpna 2015

Slečinky z Rochefortu, Zatoichi sakate giri, Results, The Myth of the American Sleepover, The Nightmare


Slečinky z Rochefortu (Les demoiselles de Rochefort, 1967) - 90 %
Neskutečně pozitivní film, který vás doslova rozzáří svým veselým přístupem, krásnými písněmi výborným zpěvem a výtečnými hereckými výkony. Je příjemné vedle sebe vidět krásnou, úchvatnou a pořád tak mladou Catherine Deneuve, a už staršího, ale pořád skvěle tančícího Gena Kellyho. Na tomhle filmu není nic ošklivé.

Zatoichi sakate giri (1965) - 90 %
Ony ty dobré příběhy v sérii jsou celkem tradiční, ale tady je vidět, že s další desítkou tvůrci vstoupili do trochu jiného světa, trochu více se rozhodli zobrazovat exteriéry, zabírat postavy zpovzdálí, což filmu v některých scénách hodně pomáhá, stejně jako zajímavé úhly kamery při neskutečném a dramatickém závěrečném souboji.

Results (2015) - 30 %
Film, který se snaží ukázat, jak si lidé sami dovedou komplikovat život, a to v prostředí cvičení a snahy si trochu zlepšit postavu a životosprávu. Neskutečně nudně podaný film, který se ještě snaží prezentovat jako komedie. Ani Cobie Smulders to pro mě nezachránila, a to ji mám hodně rád. Tenhle film jsem trpěl.

The Myth of the American Sleepover (2010) - 55 %
Ty charaktery nejsou samy o sobě vůbec špatné, ale ono to jako celek prostě nefunguje. Jsou zde okamžiky, které by měly být vyhrocené, ale ve skutečnosti vyznívají celkem nudně, což je tím moderním trendem pomalého tempa, které prostě není vždy k užitku. Samotné postavy, které jsou výborně zahrané, to nezachrání.

The Nightmare (2015) - 60 %
Zajímavý dokument o problému, který mě osobně netrápí, ale který je přece jen zajímavý. Ztvárnění také není špatné a je zřejmé, že zde byla snaha přenést noční můry i na diváka, alespoň trochu parafrázovat pocity, které má osoba, jež si noční můry a paralýzu prožívá. Bohužel si ale nemyslím, že se to úplně dokonale povedlo. Až tak silné dojmy jsem z filmu neměl.

Žádné komentáře:

Okomentovat