čtvrtek 27. srpna 2015

Week End, Jurský svět, Serena, Unknown Caller, Wild Horses


Week End (Week End, 1967) - 70 %
Tohle je hodně zvláštní film, i když na Godarda ne až tak zvláštní. To, co je zde prezentování, je podivné, kruté, ale přitom budete mít pocit, že to, co vidíte, nějakým způsobem znáte. Například způsobem, že sami něco podobného zažíváte, jen Godard všechny představy umocňuje v surreálném koncertu děsivé lidskosti i nelidskosti.

Jurský svět (Jurassic World, 2015) - 70 %
Chtěl jsem dinosaury, dostal jsem dinosaury. A dostal jsem některé skutečně skvělé dinosaury. Hlavně ten vodní je boží. Raptoři jsou využiti nově, nelogicky, ale pro potřeby děje a diváka skvěle, má to emoce, má to dobré hrdiny a Bryce Dallas Howard, kterou pořád nemusím, ale Chris Pratt si hraje svoje a je to borec. Zábava, nic víc, ale pro to na film jdete.

Serena (2015) - 40 %
Docela jsem se snímku bál a mám pocit, že to bylo oprávněné. První záběry na nádhernou krajinu mě dostaly, to zase ne že ne. Carolina je prostě božská a lesy jsou úchvatné. Jenže příběh, ač je jak chce dramatický, mi přišel křečovitý a nudný, se zaměřením pouze na herce a jejich výkony, které doslova křičí, že někdo chce Oscara. Ne, děkuji.

Unknown Caller (2014) - 60 %
Není to vůbec špatný thriller, respektive čekal jsem, že to bude jeden velký průser. Ale je tu potřeba klaustrofobie, jsou tu potřebné obavy, je tu tajemství, které je potřeba rozplétat, a to všechno ve fajn vážném, béčkovém hávu, který mě rozhodně neurazil. Finále už je trochu úlitba žánru, ale i to se dalo přijmout.

Wild Horses (2015) - 60 %
Nějak jsem si nemohl pomoct, ale celou dobu jsem měl pocit, že Robert Duvall si napsal scénář, který se hodně podobal filmu "Soudce", pak si ho i zrežíroval, a aby toho nebylo málo, rovnou se hodil i do hlavní role. Pravda, není tak nabručený, nedá se mu ani vzít, že opět hraje skvěle, ale ten příběh mě prostě nedostal. Přitom na to potenciál měl. Ale opět vyhrálo klidné, mírné tempo.

Žádné komentáře:

Okomentovat