pondělí 10. srpna 2015

Hosté Večeře Páně, Skin Traffik, Píseň moře, Lampasy, Detektiv Shaft


Hosté Večeře Páně (Nattvardsgästerna, 1963) - 85 %
Ingmar Bergman byl jednoduše natolik jedinečným režisérem, že i z detailních záběrů na obličeje dokázal udělat hodinu a čtvrt dlouhý film, který má nesmírnou hloubku a který je schopen sdělit tolik, co deset filmů nedokáže. Gunnar Björnstrand je neskutečným hercem a bylo v podstatě jedno, co hrál, protože se do toho vždy nesmírně ponořil.

Skin Traffik (2015) - 50 %
Tohle je takový klasický akční film, kde jsou skvělé béčkové hvězdy (Roberts, Hannah, Fahey, Madsen) a pak také Mickey Rourke, který už snad nemůže vypadat hůř... No dobře, může, ale už tak vypadá dost blbě. Příběh není nic skvělého, ale jede to, má to tah na bránu a je vidět, že to není natočené úplně blbě. Průměr ano, víc ne.

Píseň moře (Song of the Sea, 2014) - 80 %
Krásná ukázka toho, že mohou vznikat zajímavé animované filmy, které se zbytečně neotírají o potřebu 3D animace anebo amerického stylu. Mohou vzniknout filmy originální a krásné, navíc filmy, které v sobě mají krásu pohádky, ale zároveň určitou přemýšlivost jejich asijských verzí. Krásná animace s krásným příběhem.

Lampasy (Stripes, 1981) - 60 %
Asi každý film, který se nějakým způsobem naváží do armády, mi přijde zajímavý, ale je pravda, že tahle komedie mě nijak nedostala. Bill Murray i Harold Ramis jsou tu fajn, ale celkové ladění prostě není takové, aby mě to odrovnalo. Několik vtipných scén a hlásek tu skutečně je, ale zase tolik jich není, ale zároveň je vidět, že to není komedie blbá.

Detektiv Shaft (Shaft, 1971) - 55 %
Tomuhle snímku prostě chybí drive, kterým by vás strhnul a nenechal celou dobu vydechnout. I když je to akční film, tak je to ve skutečnosti velmi pozvolné a dějově jednodušší, což vede i k tomu, že to moc nefunguje jako thriller. Shaft je určitě zajímavou postavou, ale tady nevidím její potenciál skutečně využit.

Žádné komentáře:

Okomentovat