úterý 25. srpna 2015

Kráska dne, Wi-heom-han Sang-gyeon-rye 2, Zatôichi nidan-kiri, Kiseiju Part 1, Hrdost a sláva


Kráska dne (Belle de jour, 1967) - 75 %
Jakmile někde hraje Catherine Deneuve, tak je to v podstatě záruka kvality, protože ona je prostě neskutečná herečka, i když je pravda, že ji Polanski a v tomhle případě Buñuel využili trochu monotónně a ona je místy taková opakující se. Je ale zřejmé, že je to pro potřeby filmu, který má úžasně absurdní okamžiky, které jen podtrhávají smysl celého příběhu, který překvapí už úvodní scénou.

Pokračování předchozího snímku, které se snaží o šílenější zápletku, kde už ani tak nejde o rodinné vztahy, i když i na ty nakonec dojde. Hlavně jde o to, do jakých bláznivin se postavy dostanou. A celkem se daří udržet divákovu pozornost, protože některé scény jsou originální a nápadité, až už to hraničí se sci-fi. Hezky mi to v některých momentech připomnělo seriály ze 60. a z 80. let.

Zatôichi nidan-kiri (1965) - 80 %
Nějak zásadně slabý mi tenhle díl nepřišel, ale to je i tím, že já se prostě na tuhle sérii nejsem schopen dívat objektivně. Ichiho postava je prostě geniální. Tady se mi líbilo, jak je tu minulost, jak se Ichi na svých cestách jen chce někde stavit a za následek to má, že město v podstatě padne pod jeho mečem. Ale oni si za to mohou sami.

Kiseiju Part 1 (2015) - 70 %
Ach ti Japonci. Chvíli nebudete vědět, jestli je to komedie, nebo film pro celou rodinu. Za další chvíli ale budete vrženi do jistoty, že tohle opravdu pro rodinu není. Tady je gore, za které by se nemusel stydět žádný hororový film. Navíc digitální triky jsou skutečně povedené a já je většinou moc neoceňuji. Na druhý díl jsem rozhodně zvědavý.

Hrdost a sláva (Pride and Glory, 2008) - 40 %
Neskutečně nudný kriminální thriller, který buduje zajímavé vztahy v rodině, ale činí tak způsobem nesmírně otravným a zdlouhavým. Je zde jediná scéna - no, možná jsou dvě, když budu hodný - která stojí skutečně za to. Na film, kde si zahráli esa jako Norton, Farrell a Voight, je to opravdu neskutečně málo, stejně jako na více jak dvou hodinovou stopáž.

Žádné komentáře:

Okomentovat