sobota 24. května 2014

Pokémon: The Rise of Darkrai, Masterchef, Someone Marry Barry, Cesta do fantazie, There’s a Man in the Woods


Celkem tradiční film o Pokémonech, který má napínavé momenty. Vizuálně je ale zajímavý a jsou zde scény, na kterých si tvůrci daly skutečně záležet. Takové symfonie barev a tvarů. Tohle se mi hodně líbilo. Příběh je celkem klasický, ale objeví se zde spousta nových Pokémonů, takže proč ne.

Masterchef (2014) - 65 %
Indický film, který hodně staví na kontrastu. Téma bohatých a chudých bude stále aktuální a myslím, že tohle je celkem dobrý způsob, jak ho připomenout. Navíc je krásné, jak i chlapec, který žije skutečně ve špatných podmínkách, může mít sny a může si je zkusit plnit. Přesto film nijak zásadně nevyniká, je to jen krásný a zároveň velmi smutný pohled na člověka.

Someone Marry Barry (2014) - 20 %
Nechutná blbá komedie, která mi neseděla, protože je to jen vývar z "Pařby ve Vegas", odkud byli převzati čtyři hrdinové. Vulgární ,ale ani trochu vtipné, nechutné a postavy, které prostě není možné si zamilovat. Tuhle komedii jsem si protrpěl i přes pár momentů, kdy jsem doufal, že přijde dobrý vtip. Přišel jen ucházející. Bylo jich i tak málo. Nikdy více.

Cesta do fantazie (Sen to Chihiro no kamikakushi, 2001) - 100 %
Hayao Miyazaki je prostě animátorský génius, ale v tom smyslu, že dokáže prezentovat skvělý příběh, skvělou animaci a navíc do toho ještě dává obrovskou dávku fantazie a srdce. "Cesta do fantazie" byla před několika lety mým prvním setkáním s tímto autorem a pořád zůstává milovaným filmem. To, co se před zraky diváka děje, co se zde objevuje, to je prostě oslava lidské představivosti v tom nejlepším smyslu slova. Japonci dokáží krásu nostalgie ztvárnit jako málokdo.

Tohle je film, který by byl naprosto skvělý v nějaké hororové antologii. Animované, krátké, výstižné, s gradujícím napětím, což je dáno výborně zvoleným vypravěčem. Kresba vypadá jednoduše, ale animace rozhodně nebyla podceněna a celkově snímek vyznívá více jak dobře. Jen ten průběh je tak nějak celkem patrný, a to velmi brzy.

Žádné komentáře:

Okomentovat