neděle 25. května 2014

Pokémon: Giratina a strážce nebe, Son of God, Exit Log, Myšák Stuart Little, Gowanus 83


Pokémon: Giratina a strážce nebe (Gekijô ban poketto monsutâ: Daiyamondo & Pâru - Giratina to sora no hanataba Sheimi, 2008) - 55 %
Trochu moc se zde hraje na roztomilost, více než jinde, což je dáno do kontrastu s těmi monstróznějšími Pokémony. Docela to na mě funguje. Hlavně by mě zajímalo, jak by taková Giratina vypadala v kaiju filmu. To by mohlo být opravdu dobré monstrum, a to třeba i v souboji s Regigigasem. Jo, kolik lidí má asi podobné představy jako já... Film sám o sobě neoslňuje a je to spíš blíže průměru téhle série.

Son of God (2014) - 20 %
Prostě film o Ježíšovi. Je to převyprávění Nového zákona se špetkou toho Starého zákona v úvodu. "Son of God" je nudný, je to dogmatické, není to ani trochu kontroverzní, je to patetické a prázdné. Tohle je film pro ty, kdo neví, co se v bibli píše, ale jsou líní si ji skutečně přečíst. Raději se podívají na tohle, protože je to celkem ucházející výcuc toho důležitého, co se Ježíšovi stalo. Bez emocí sice, ale aspoň informační základ zde je.

Exit Log (2014) - 60 %
Tohle je typ snímku, který ohromí hlavně tím, jak vypadá. Ta vizuální stránka je výborná a na šestiminutový snímek - zbylé dvě minuty jsou titulky - to je skutečně výborné. Nádherné pojetí vesmíru, kdy opravdu máte pocit, že tohle by mohlo být skutečné. Bohužel je škoda, že to je to jediné, co vás ohromí. Je ale fajn vidět, že se takové triky objeví i v krátkém filmu, který nebude mít komerční ambice.

Myšák Stuart Little (Stuart Little, 1999) - 60 %
Takový prvoplánově hezký rodinný film, který má k dispozici zajímavé herce, ale hlavně na svou dobu velmi dobrou trikovou stránku. Stuart i v roce 1999 vypadá, jako kdyby byl skutečný, i když je pravda, že je přece jen až moc roztomilý. Shyamalan napsal scénář, kterým nikoho nechtěl urazit, jsou zde silné emotivní scény a jako rodinný film to stále funguje. Přese všechno, kočky mám pořád rád.

Gowanus 83 (2011) - 40 %
Nezáživná krátká komedie, která moc nepobaví, i když se snaží. Kvalita obrazu výborná, ale to, co se děje, prostě není nijak zásadně zajímavé. Škoda, protože nějaký ten náběh tu byl. Humor mi ale nesedl, pokud zde vůbec nějaký byl.
Film můžete zhlédnout zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat