pondělí 26. května 2014

Pokémon: Arceus and the Jewel of Life, Myšák Stuart Little 2, The Assassination Bureau, Háčkovaná dečka, The Bag Man


Pokémon: Arceus and the Jewel of Life (Gekijôban poketto monsutâ: Daiyamondo & pâru purachina - Aruseusu chôkoku no jikû e, 2008) - 60 %
I když se zde objevují legendární Pokémoni i z předchozího filmu, nic to nemění na tom, že ty souboje mezi nimi jsou prostě výborné. Tentokrát vlastně nejde ani tak o příběh, i když mytologie se zde tvoří bohatá, ale právě o to soupeření, což je přece jen podstatou celé hry. Tedy kromě sbírání. Cestování v čase je zajímavým prvkem, který celé dění trochu oživuje, v rámci dětského příběhu je celkem dobře zajištěna i kauzalita.

Myšák Stuart Little 2 (Stuart Little 2, 2002) - 50 %
Emočně stejně dobré jako první díl. Rodinný film, který neurazí, je sem tam vtipný, ne moc, ale hlavně je to prostě parádní pro děti, protože jsou zde momenty, kdy mohou trnout hrůzou, stejně jako momenty, kdy se budou se svým hrdinou radovat. Bílý myšák je prostě tahák na děti. Kolik rodin si po těchhle filmech asi pořídilo krysu nebo myš jako domácího mazlíčka? Kouzlo jedničky už tolik nefunguje, ale navázání celkem dobré.

The Assassination Bureau (1969) - 80 %
Výborné spojení skvělý herců, kdy Oliver Reed a moje milovaná Diana Rigg si prostě dokonale sedli. K tomu navíc ten skvělý nápad s organizací zabijáků. Tohle je něco, co mi opravdu sedí. Jen kdyby to nebylo až tak moc zdlouhavé. Přece jen, trochu kratší stopáž by tomu slušela, ale jinak jsem si tenhle film užil. Skvělý humor a výborná parodie velikášství.

Háčkovaná dečka (Spitzendeckchen, 2012) - 90 %
Rakušané mě tímhle hodně překvapili, a to jak po stránce atmosféry, hereckých výkonů, kvality obrazu, tak i po stránce trikové. Tady funguje všechno, jak má, všechno je na svém místě. Hororová atmosféra výborná a závěr má naprosto skvělou trikovou sekvenci, na níž jsem jenom zíral. A také výborné masky. Tenhle kraťas se opravdu povedl.

The Bag Man (2014) - 40 %
Film se skvělými nápady - taška, v které je něco zajímavého, mafián, který chce, aby vrah dodržel pravidla, další postavy, kterým jde o tu tašku. Tohle je prostě výborně rozehrané, navíc Cusackovi poslední dobou podobné ambivalentní, spíš temnější role jdou. Robert De Niro je v tomhle trochu klišé, ale má boží vlasy. Jenže film postupuje a celé se to rozpadá pod rukama. Postavy přestávají dávat smysl, jsou zde zbytečné a příběh končí naprosto tuctově. Další promarněná šance.

Žádné komentáře:

Okomentovat