čtvrtek 15. května 2014

It's a Lot, Pokémon: První film, Volavka, Děti planety Duna, Jamesy Boy


It's a Lot (2013) - 40 %
Čekal jsem, že to bude po úvodu trochu nařachaná komedie, ale nakonec je to jen britská variace na hloupé americké komedie, i s tím morálním poselstvím a konci. Jsou zde nějaké dobré momenty, zajímavé postavy, ale celkově je to nakonec celkem slabé. Udělat vtipnou komedii, která baví jako celek, to vůbec není jednoduché. Tohle je další potvrzení.

Pokémon: První film (Pokémon: The First Movie - Mewtwo Strikes Back, 1998) - 60 %
Ano, mám slabost pro Pokémony, je to taková moje dětská a pubertální láska, protože jsem žral seriál a hlavně i hru, což mě nepustilo ani do současnosti. Jsem prostě sběratel a rád sbírám. Film je rozhodně hlavně pro ty, co mají povědomí o seriálu, protože zde není nijak velké seznamování s postavami, ty musíte znát. Je to vlastně takový bonus fanouškům. Mám pro tyhle filmy prostě slabost a tenhle má aspoň příběh, má emoce, a tak se dá celkem snadnou kousnout.

Volavka (Mou gaan dou, 2002) - 95 %
Scorseseho verze mě dostala. Přece jen je to silný film, který má skvělou zápletku a je výborně natočený. Původní "Volavka" je v režii trochu méně jistá, ale to je prostě jen tím, že Scorsese je v tomhle směru génius. Hongkongští tvůrci ale rozhodně nejsou nějak hluboko pod ním naopak, až neskutečně mě překvapilo, jak sebejistý tenhle snímek je a trochu mě překvapuje, že si nevysloužil alespoň nominaci na zahraničního Oscara. Hudební stránka je naprosto výborná, příběh originální a hlavně má dobré tempo. Některé záběry mě až překvapily. Pokud jsem Scorseseho verzi dal 100 %, tady nemůžu jít zas o tolik níž. Vizuálně nádherný film, ale právě ten příběh... ten je prostě dobrý.

Děti planety Duna (Children of Dune, 2003) - 80 %
Trikově rozhodně lepší než televizní "Duna" a stejně tak i příběhově. Tohle je zásadní zlom v celé sérii "Duna", myslím tedy knižní, a v tom, jak bude utvářen její svět. Neskutečné, co tady Frank Herbert dokázal, a musím říct, že těmhle televizním tvůrcům se povedlo udělat dobrou verzi, která se nemá za co stydět. Trochu více známých herců a trochu více těch českých tváří rozhodně snímku neuškodilo. Dokonce je fajn, že se někteří vrátili. Je škoda, že k natočení dalších knih nedošlo. Tak třeba někdy se o zfilmování tohoto sci-fi veledíla opět pokusí a dokáže to s ještě větším úspěchem.

Jamesy Boy (2014) - 35 %
Chce se to tvářit jako film, který má rozhodně co říct, ale v konečném důsledku je to vlastně hodně slabé. Celkem očekávané, navíc s trochu nesmyslným koncem, který se nám snaží říct, že je možné se polepšit. Naprosto nevyužitý potenciál Mary-Louise Parker, Ving Rhames a James Woods jsou na tom o něco lépe. Hlavní hrdina ale není někdo, kdo by diváka oslovil. Není proč mu fandit. Jeho proměna je pak sama o sobě spíše divná, ač je to podle skutečné události.

Žádné komentáře:

Okomentovat