pátek 16. května 2014

Herkules: Zrození legendy, Pompeje, Pokémon 2: Síla jednotlivce, Volavka II, Návštěvníci: Cesta do Ameriky


Herkules: Zrození legendy (The Legend of Hercules, 2014) - 35 %
Miluji řecké mýty a tohle s nimi nemá nic společného. Je to historicky jakási směs řeckých, římských a možná i trochu egyptských dějin. Pokud se týká příběhu, tak z mytologie si bere jen jména některých postav, ale jejich příběh je vyprávěn naprosto jinak. Primárně je to prostě jenom akční podívaná, která mě v některých místech docela nadchla. Jenže celkově je to prostě strašné. Proč to nemohlo být o nějakém fiktivním hrdinovi? Pořád by to byl špatný film, ale aspoň by neprznil mnou milovanou postavu.

Pompeje (Pompeii, 2014) - 30 %
Ve stejný den jsem viděl i snímek "Herkules: Zrození legendy" a nemůžu si pomoct, ale on mě ten "Herkules", i když je to pořádná ptákovina, bavil o něco víc. Ne o moc, ale přece jen od toho člověk nic nečekal a nic nedostal. V případě "Pompejí" mohla být očekávání o něco větší, jejich naplnění však nikoli. Blbá romantika našroubovaná na katastrofu. I kdyby to nebylo v souvislosti s historickou událostí, efekt bude stejný. Jen ten výbuch Vesuvu stojí za to.

Pokémon 2: Síla jednotlivce (Gekijô-ban poketto monsutâ: Maboroshi no pokemon: Rugia bakutan, 1999) - 65 %
Pokémoni jsou prostě moje slabina a i tenhle film, který je tak nějak celkem jasný od začátku a který si hraje s různými elementy a ovládáním počasí, mě dokázal zabavit. Pořád, i okolo třicítky, jsem schopný ho docenit jako fajn snímek určený předem pro děti. Některé dětské lásky prostě nerezaví.

Volavka II (Mou gaan dou II, 2003) - 80 %
Film si nadále drží své vizuální a celkem i příběhové kvality, ale nějak se nemůžu oprostit od pocitu, že zůstává ve stínu svého o rok staršího bratra. Tvůrci ale ukazují, že mají dar pro až neskutečné kamerové záběry, které mají zajímavý efekt na diváka. Tohle se mi zamlouvalo i na první filmu a pokračuje se v tom. Násilné scény jsou mnohdy nasnímány zajímavě, i když jsou trochu klišovité.

Návštěvníci: Cesta do Ameriky (Just Visiting, 2001) - 20 %
Strašná americká předělávka celkem dobré komedie, kdy se opět potvrzuje, že když dva dělají totéž, není to totéž. Komedie je neskutečně málo vtipné a jediné vtipné kousky jsou ty, které člověk viděl už ve francouzské verzi. Tohle je jen film, který se natočil proto, aby Američané nemuseli číst titulky. Přidaná hodnota navíc není žádná.

Žádné komentáře:

Okomentovat