sobota 10. května 2014

Barefoot, Mandela: Dlouhá cesta ke svobodě, Nejvyšší nabídka, Amazing Spider-Man 2, Mr. Bean: Největší filmová katastrofa


Barefoot (2014) - 5 %
Když jsem si po několika minutách uvědomil, že jsem tenhle snímek vlastně viděl a že ve skutečnosti je to remake německého filmu "Naboso", kterému jsem dal 85 %, nemohl jsem ani uvěřit tomu, jaká zvěrstva Američané v tomhle filmu spáchali. Místo toho, aby natočili trochu jinou romanci, jako se to povedlo Němcům, je tohle je klasická romance, která se snaží nám namluvit, že je ve skutečnosti všechno mnohem hlubší, protože tu jde o kurevníka a divnou holku. Speedman i Wood skvěle předvádějí, jak jsou špatní herci, protože ve srovnání se Schweigerem a Wokalek jsou naprosto ubozí. Nemají žádnou hloubku. Tohle je jedna z nejotřesnějších věcí, co jsem za poslední dobu viděl. A to koukám na béčkové srajdy...

Mandela: Dlouhá cesta ke svobodě (Mandela: Long Walk to Freedom, 2013) - 60 %
Standardně a solidně odvedený životopis významné osobnosti, kterou si možná díky tomuhle filmu někteří přestanou plést s Morganem Freemanem. Idris Elba podává svůj životní výkon, přesto si ale nemohu odpustit, že film je proveden spíše klasicky, není zde nic až tak zásadně specifického. Silný příběh, ale to byl i bez tohoto filmového provedení.

Nejvyšší nabídka (La migliore offerta, 2013) - 80 %
Tohle je film, který mě naprosto dostal svým závěrem. Myslel jsem, že to bude jenom specifická romance, ale ono to mělo tolik prvků navíc. Ať už aukce, jedny z prvních robotů, tak i onen závěrečný twist, který mě pořádně usadil. Giuseppe Tornatore stále ukazuje, že má na to, aby natáčel zajímavé filmy. Tenhle se povedl, a to i díky skvělému Geoffreymu Rushovi.

Amazing Spider-Man 2 (The Amazing Spider-Man 2, 2014) - 60 %
Tohle je přesně to, co od podobného filmu v současnosti očekáváte. Je zde spousta akce, hodně se to dělá na efekt, 3D musí vypadat výborně, je to sem tam vtipné, epické i niterné, a přesto si nemůžu pomoct, nijak moc mě to nenaschlo. Moderní trikové filmy mě už bohužel nechávají chladným, a tak jsem strašně rád za to, že se scénáristé alespoň drželi kánonu a udělali přesně to, co každý znalec komiksové série tušil. Navíc, pro další díl to vypadá minimálně se záporáky slibně. Co musím také rozhodně vyzdvihnout, to je hudba, kterou má na svědomí Hans Zimmer, ale především také The Magnificent Six, šestice skvělých hudebníků, která se představila v tom nejlepším světle. Dunivé syntezátory jsou prostě úchvatné a mrazilo mě z nich.

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa (Bean, 1997) - 55 %
Jsou to vlastně hlavně jednotlivé gagy, které jsou a tom nejvtipnější, ale pořád na tom byly lépe ty gagy televizní. Neříkám, že to není vtipné, ale když tohle člověk vidí častěji, celkem se to omrzí. Tohle se mi stalo, když jsem to viděl snad už potřetí. Je to fajn, ale výjimečná tahle komedie prostě není.

Žádné komentáře:

Okomentovat