neděle 13. dubna 2014

Ostrov, Malá Miss Sunshine, Mumie: Hrob Dračího císaře, Loupež po italsku, Království


Ostrov (The Island, 2005) - 40 %
Nemám rád Michaela Baye a po zhlédnutí snímku "Ostrov" se na tom moc nezměnilo. Vždycky se mi líbili "Mizerové", ale to je všechno. "Ostrov" má zajímavý nápad a s tím to končí. Bay se pokusil natočit něco, co by se dalo nazvat utopickým sci-fi, kde by měla fungovat především společensky kritická rovina. Funguje hlavně akční rovina, protože ta Baye baví. Je to poznat. Ostatní je jen velké bublina, aby měl snímek více jak dvě hodiny. Dobrý nápad rozsekaný do neskutečné dlouhé nudy.

Malá Miss Sunshine (Little Miss Sunshine, 2006) - 95 %
Tohle je ten takový klasický nenápadný film, kde se sejdou zajímaví herci, aby sehráli ještě zajímavější party. Hlavně Steve Carell mě v podobných rolích fascinuje. Je to zábavné, je to hravé, místy je to ujeté, sem tam těžko uvěřitelné, ale dohromady to tvoří skvělý celek. A přitom je to vlastně "jen" o road movie. Krásná ukázka toho, že něco krásného může mít velmi různorodou podobu.

Mumie: Hrob Dračího císaře (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, 2008) - 20 %
Zbytečně dlouhý úvod, kde se odkrývá legenda, kolem které se to bude točit, je jen vykrádáním prvního dílu a celkem dostatečně ukazuje, jak bude probíhat zbytek filmu. Nudně a zbytečně dlouze. Film je místy vizuálně celkem zajímavý, ale k čemu to je, když příběh skutečně za nic nestojí? Tohle není pěkný návrat ke starým známým postavám. Navíc mně tu Rachel Weisz skutečně chyběla. Tedy nic proti Marii Bello, ale Rachel je moje oblíbenkyně. No, prostě neskutečná vykrádačka předchozích dílů, jen s tím, že teď je to asijské...

Loupež po italsku (The Italian Job, 2003) - 70 %
Není to zas tak nic převratného, je to celkem normální heist movie, který ještě hraje s prvkem pomsty, což nám nakonec předvedli i "Dannyho parťáci", ale díky obsazením a postavám, s nimiž se dá sžít, stejně jako jiné můžete nesnášet, je tohle docela dobrá jízda, která baví. Docela mě baví, že Statham je zde jen jako vedlejší postava. Bylo by tomu tak i dnes? Edward Norton je výborný slizák. Jo, a mimochodem, miluju Benátky!

Království (The Kingdom, 2007) - 50 %
Válka proti terorismu je celkem zajímavé téma, ale filmy o něm už tak zajímavé nejsou. Nemůžu si pomoct, ale tohle je další z těch kousků, co se strašně moc snaží oslnit skvěle natočenou akcí, která je navíc celkem drsná, i když ne až tak moc, a pak se snaží ohromit citovými a citlivými momenty. Jenže to v konečném důsledku nakonec tak nějak nefunguje a já se do filmu nemohl dostat.

Žádné komentáře:

Okomentovat