pondělí 21. dubna 2014

$50K and a Call Girl: A Love Story, Toy Story 2: Příběh hraček, A Belfast Story, A Single Shot, Afternoon Delight

Tohle je film, který dokáže chytnout za srdce. je to i způsobem, jakým je to natáčeno, kdy máte pocit, že se jedná o skutečně autentický film, který vypráví skutečně příběh, v podstatě dokumentární cestou. Jedná se samozřejmě o hraný film, ale má svou sílu, má svůj smysl. není to přehnané, nechce se zbytečně předvádět a prezentuje zajímavý a lidský příběh. není to velké dílo, je to dílo malé a v tom je jeho krása.

Toy Story 2: Příběh hraček (Toy Story 2, 1999) - 90 %
Když se dívám v podstatě na jakýkoli díl "Toy Story", mám pocit, že bych se vracel do stejného světa. Ono je to logické, protože ty postavy jsou stejné, ale spíš jde o to, že se vracím i do stejně kvalitního světa. Všechny díly jsou něčím výjimečné, něčím zajímavé. U všech jsem se neskutečně bavil, stejně jako jsem byl silně dojatý.

A Belfast Story (2013) - 30 %
I když to není až tak špatný film, myslím po řemeslné stránce, chybí mu cokoli, co by mě dokázalo alespoň trochu vtáhnout do děje. Díval jsem se a nic. Nezaujaly mě postavy, nezaujaly mě zvraty ani celkové dění. Tohle by film, který vypráví o Belfastu, celkem drsném městě, měl dokázat. Bohužel, tady se stala chyba.

A Single Shot (2013) - 30 %
Příliš zdlouhavý film, který se snaží přinést nějaké poselství, ale v konečném důsledku naprosto selhává, protože se snaží skrýt za formu, která je vizuálně nezajímavá a jen prostě chladná. V poslední době mám pocit, že podobných filmů je až moc. Neskutečně pomalé tempo, děj minimální, podivné postavy, vypovídací schopnost nulová, ale kritici a labužníci mají důvod k onanii. V tomhle případě se to naštěstí tolik neděje. A je to dobře.

Afternoon Delight (2013) - 75 %
Zase jedna žena, co má menší krizi věku a rozhodne se ji vyřešit tím, že po návštěvě strip klubu vytáhne holku, která já udělala lap dance, ze srabu a nalajnuje jí lepší život. Jenže tahle žena s krizí středního věku poměrně rychle pozná, že svět je trochu jiný, než si ho ona představuje a ne všechno, co chce, je takové, jaké by být mělo. Alespoň podle jejích představ. Film má svou sílu a přirozené herecké výkony. Je docela fajn vidět Joshe "jak jsem poznal vaši matku" Radnora i někde jinde a zjistit, e sice hraje pořád stejně, ale že to stačí.

Žádné komentáře:

Okomentovat