středa 30. srpna 2017

Diabolik, I Tawt I Taw a Puddy Tat, Vesmír mezi námi, Labutí princezna 7: Královská mise, Správní chlapi




Diabolik (1968) - 80 %
Zvláštní film, který se rozhodně chtěl svést na oblibě Fantomase a Jamese Bonda a já si myslím, že se mu to do jisté míry také povedlo. Je to akční, je to zvláštní, je to komedie i drama v jednom a ani jedno zásadně nevyniká, je to místy trochu bizarní, lehce úchylné. Jednoduše Mario Bava mimo horor a přitom skvěle funguje.

Kdo by to byl řekl, že Sylvester a Tweety budou fungovat u ve 3D- fungují, je to zábavné, je to hezky narenderované, takže ty groteskní situace vyznívají skutečně vtipně, a přitom je to pořád ona stará dvojka, kterou tak dobře známe. Není to kraťas, který si budete pamatovat do konce života, ale je to dobrý kraťas.

Vesmír mezi námi (The Space Between Us, 2017) - 40 %
Je mi líto, ale tenhle film má tak podivnou logiku, že se mi prostě nemůže líbit. Poslat skupinu lidí do kosmu jen proto, aby se tam narodilo dítě, které pak po návratu bude hledat svého otce, to mi přijde jako moc humbuku pro nic, protože to, co následuje, moc nedává smysl. Není využit vůbec potenciál toho, že je poprvé na Zemi. A navíc je to celé takové srdcebolné.

Labutí princezna 7: Královská mise (The Swan Princess: Royally Undercover, 2017) - 25 %
Další pokračování série o postavách, které jsou tak snadno zapomenutelné, že vlastně ani nevíte, proč se na to koukat. Přijde mi, že tenhle dévédéčkový dětský film za moc nestojí, top už je opravdu lepší si počkat na ty pořádné trháky a tímhle vůbec dětem nebalamutit hlavu. Animace nepěkná, postavy nudné, děj nezajímavý.

Správní chlapi (The Tall Men, 1955) - 55 %
Clark Gable zde vypadá ještě starší, než kolik mu ve skutečnosti bylo, ale nic mu to neubírá na tom, jak dokázal zahrát i celkem klasickou postavu mužného kovboje, který dokáže okouzlit ženu a možná kvůli ní i trochu změknou. Honácké westerny celkově nejsou špatné, což je asi dáno tou cestou, kdy se může stát cokoli. Tady se zase tolik překvapivého neděje.

Žádné komentáře:

Okomentovat