sobota 5. srpna 2017

Amar Akbar & Tony, Moontrap: Target Earth, Mythica: Železná koruna, N.O.L.A Circus, Yeopgijeogin geunyeo




Amar Akbar & Tony (2015) - 60 %
Ani jsem to nečekal, ale přišlo mi, že je snímek vlastně místy docela vtipný. Na to, jaký má konec a kam se nakonec vyvíjí, což je jedno velké klišé, tak zde jsou scény, u kterých je možné se pobavit. Musí to stačit, protože tenhle remake filmu z roku 1977 zase tolik nenabídne a ta tři různá náboženství tu nejsou podána nějak konfrontačně lépe.

Moontrap: Target Earth (2017) - 55 %
Tady budu hodně hodný, ale nemůžu si pomoct. Já jsem čekal skutečně něco špatného, vyloženě béčkové, nebo spíše céčkové sci-fi, kde nebude nic pořádně technologického nebo mimozemského, ale ono se i s minimálním rozpočtem povedlo udělat pár docela dobrých scén. Jasně, není to skvělé, je to jiné než film z roku 1989, ale není to tak zlé.

Mythica: Železná koruna (Mythica: The Iron Crown, 2016) - 60 %
Ta zatvrzelost tvůrců se mi docela líbí, myslím v tom, jak nás zásobují pořád dalšími díly této levné fantasy série. A proč ne. Je to levné, je to špatné, ale snaží se to. A dokonce jim odpustíte i ty počítačové triky, které místy nejsou ani tak zlé. Skoro přemýšlím si dát někdy všechny filmy najednou.

N.O.L.A Circus (2015) - 50 %
Chvílemi je to docela legrace, kdy máte co dělat, abyste těm jednotlivým scénám uvěřili, ale chvílemi je to tak otravné, že doufáte, že se něco stane, a většina postav skončí v palbě kulek, které už jim další trapnosti nedovolí. Má to ale nějaký ten dobrý nápad a docela to funguje, ale maximálně na ten průměr.

Yeopgijeogin geunyeo (2001) - 70 %
Snímek, u kterého Korejci ukázali svou sílu, která je v tom, že jsou schopni natočit romantickou komedii, která není klasická, je trochu jiná, je překvapivá a je svá. A to i ve chvíli, kdy funguje jako romantický film. Například v závěru, kde už se vám slzy prostě derou do očí, to snad ani jinak nejde. Rádi je necháte.

Žádné komentáře:

Okomentovat