pátek 18. srpna 2017

Malí zloději, Sombrero, Split, Erekce, ejakulace, exhibice a další příběhy obyčejného šílenství, Take Me




Malí zloději (Sag-haye velgard, 2004) - 70 %
Příběh o tom, jak se dvě děti chtějí dostat za matkou, aby s ní mohli být. Problém je v tom, že matka je ve vězení a oni je tam nechají přespat jen jednu noc. Víc ne, protože děti přece do vězení nepatří. Za každou cenu se tam chtějí dostat. Tohle je ukázka trochu jiné filmařiny a hlavně i trochu jiného světa.

Sombrero (1953) - 50 %
Mexické prostředí, nějaké ty zápasy s býky, které prostě nesmí chybět, do toho romance, která je trochu tragická, protože se rozhodně nejedná jen o komediální film, ale přece jen nejlépe vyznívají taneční čísla, kterých se ve filmu několik objeví. Snímek se nakonec plácá jen v tom klasickém průměru.

Split (2016) - 20 %
Neplést se Shyamalanovým "Rozpolceným", protože tohle je jiný film, který se nám vlastně snaží říct, že je super mít nahé tělo a něco prostřednictvím něho říkat. Jenže tohle snímek sděluje docela dlouho a není to zrovna ono, ta výpověď se v tom ztrácí a vy se snadno filmem začnete nudit, protože vás hlavní postava může i štvát.

Podle tématu bych čekal, že to bude všechno trochu špinavější, ale je zde vlastně jen pár scén, které vás opravdu vytrhnou. Hlavně ty, kde si Ornella Muti ubližuje. A to jsou scény, které vás dovedou uzemnit. Ale pak najednou nic a vy nedostanete to, co byste čekali od něčeho, co je natočeno podle Bukowského.

Take Me (2017) - 70 %
Celá ta myšlenka není dotažena do konce, ale nemůžu si pomoct, já jsem se u snímku "Take Me" mě prostě bavil. Celou dobu si říkáte, jak to vlastně je, i když pravda, finále není zrovna z těch nečekaných, ale herci jsou natolik dobří, že jim ty jejich role věříte. Je to docela zábavné, akorát drsné a za mě milé překvapení.

Žádné komentáře:

Okomentovat