středa 23. srpna 2017

Mocný McGinty, The Great Moment, Velký Ziegfeld, The Hatton Garden Job, Ochránci


Mocný McGinty (The Mighty McGinty, 1940) - 70 %
Scénář předurčil, že to bude dobrý film, i když možná je zde zbytečně moc humoru. Kdyby to bylo vážnější, myslím, že by to mohlo mít ještě intenzivnější dopad, než jaký to mělo v tomto případě. McGinty je skvělou postavou a finále ukazuje, že možná i existuje nějaká spravedlnost. Možná ještě jiný konec a bylo by to vážně parádní.

The Great Moment (1944) - 60 %
Preston Sturges měl podle všeho dar pro docela dobré komedie, která v sobě mají zajímavá témata. V tomhle případě dokonce historická, kdy se vypráví o jednom významném objevu v oblasti medicíny. Právě tento objev je použit k tomu, aby zde byly zábavné okamžiky. Vyloženě odzbrojující ale film není.

Velký Ziegfeld (The Great Ziegfeld, 1936) - 60 %
Nemůžu si pomoct, ale jako příběh o člověku je to takové klasické, má to celkem standardní vývoj, jen některé ty scény to oživují a dávají tomu duši. Hudební a kabaretní čísla jsou zajímavá, někdy i tím, jak jsou dlouhá. Pro seznámení s osobou Flo Ziegfelda je to ale rozhodně dobrý film, který vás neurazí.

The Hatton Garden Job (2017) - 60 %
Takový na první pohled celkem nenápadný heist snímek, ale v konečném důsledku, na to, že to vypadá dost nezávisle, to vlastně není vůbec zlé a nakonec je to i pěkně zamotané s postavami, které nejsou vyloženě špatné. Díky tomu, že to jsou většinou staříci, tak jim sem tam i budete fandit. Anebo je alespoň litovat.

Ochránci (Zashchitniki, 2017) - 50 %
Ruská verze superhrdinů. Škoda, že je to v konečném důsledku až tak moc americké. Ale oceňuji, že to má celkem fajn vizuální stránku, stejně jako oceňuji, že většina těch superhrdinů skutečně vypadá jako něco, co by mohlo bránit Rusko, anebo to alespoň nějak z Ruska vychází. Nic skvělého, ale za mě to jako pokus funguje.

Žádné komentáře:

Okomentovat