neděle 20. srpna 2017

McLaren, Molot, Teleios, Ten Wanted Men, The Actress




McLaren (2016) - 50 %
McLaren byl určit zajímavou osobností a zanechal po sobě odkaz, který ho výrazně přerostl. Dokumentární snímek o něm podává zajímavá fakta, ale nikoli nic, co by se nedalo dohledat. Moc se mi pak nelíbilo, jak je to vytvořeno jako smutný příběh, který má být na konci dojemný. To bylo na mě trochu moc. Za mě průměr.

Molot (2016) - 50 %
Fajn akční podívaná, která ukazuje, že i v Rusku může vzniknout něco, co na první pohled vypadá hodně americky. Ale jo, v rámci žánru to funguje, je zde napětí, jsou zde city, je to místy i docela sexy, jednoduše ruská akční oddechovka, která diváka nejspíš nenadchne, ale rozhodně ho ani neurazí.

Teleios (2017) - 40 %
Takový "Star Trek" pro nenáročné, kdy je strašně moc vidět, jaké základy tenhle seriál sci-fi dílům dal a různí tvůrci na ně různě navazují. Jako díl "Star Treku" by to fungovalo, takhle je to fajn jednoduché béčko, kde se sem tak ukáže, že i byly nějaké ty finanční prostředky na celkem pěkné 3D obrázky.

Ten Wanted Men (1955) - 60 %
Randolph Scott se na westernové role skvěle hodil, o tom žádná, ale nemohu si pomoct, za mě tenhle snímek zásadně nevyniká. Nelíbilo se mi, jak moc dobře končí, to bylo skoro až kýčovité, ale ani průběh nedokázal vyloženě nadchnout. Není to vyloženě špatný příběh, to ne, ale není ani vyloženě skvělý.

The Actress (1953) - 75 %
Konverzační komedie, i když zde jsou nějaké ty dramatičtější prvky, která ukazuje, jak skvělým hercem Spencer Tracy byl a jak dokázal táhnout film v podstatě i z pozice vedlejší postavy. Tohle je herec, kterému věříte každé slovo, ať už je vtipný, anebo vážný. A on se nebál ani jedné roviny. Dokonce se ani nebál trochu zesměšnit.

Žádné komentáře:

Okomentovat