neděle 30. října 2016

11.22.63, Komorná, Pearl Harbor, The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years, Zoom


11.22.63 (2016) - 65 %
Po dlouhé době James Franco, který mě skutečně bavil a který táhl tuhle televizní minisérii i ve chvíli, kdy jí hodně docházel dech. Třeba v momentě, kdy hlavní hrdina ztratil paměť. Naprosto zbytečná odbočka, která jen natahovala děj. Musím si přečíst knihu, jestli i v podání Kinga ten konec vyznívá tak divně, že už mi bylo vlastně jedno, jak to dopadne.

Komorná (Ah-ga-ssi, 2016) - 70 %
Ač se v podstatě jedná o erotický thriller, nemohu si pomoct, ale mnohem více než samotná erotika, která je velmi dobře natočena, se mi líbila kompozice jednotlivých scén, v nichž Chan-wook Park dokazuje, že má smysl pro detail, smysl pro výběr barev a celkově naaranžování jednotlivých záběrů. To jsou obrazy, které hladí po duši.

Pearl Harbor (Pearl Harbor, 2001) - 35 %
Tohle je přesně typ filmu, který nemám rád a vlastně jsem se ho naučil nesnášet. Je to velikášské, chce to ukázat, jak bude všechno velkolepé, ale když do toho prohlédnete, tak zjistíte, jak je to malé. Ty postavy jsou tragicky ploché, že se s nikým pořádně nedá spojit, všechno je jen na efekt jako ostatní Bayovy filmy. Ne, tohohle režiséra nedávám.

The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years, 2016) - 100 %
Když něco alespoň trochu zavání Beatles, tak jsem na to nesmírně zvědavý. A proto jsem se musel podívat na snímek "The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years", který je takovým stručným deníkem z jejich turné. Ron Howard nepřináší nic nového, ale prostě jen vidět ty známé tváře, milovanou kapelu, je skvělý zážitek. Takže ano, jsem subjektivní, ale jen proto, že je zbožňuji.

Zoom (Zoom, 2015) - 70 %
Výborně vystavěný film, kde forma - většinou - vítězí nad obsahem. Jinak je to film o malých prsou, malých penisech a Jasonovi Priestleym, který ještě žije a sem tam i něco točí. Ale ne, tohle je snímek, který mě dovedl hodně potěšit, snímek, který mě pohladil svou zvláštní poezií. Pro někoho, kdo chce něco jiného, poměrně chytrého, je tohle super. A přitom je to místy krásně brakové!

Žádné komentáře:

Okomentovat