neděle 9. října 2016

Ve jménu krve, Honey, Živý terč, Killing Salazar, Pacific Standard Time


Ve jménu krve (Blood Father, 2016) - 75 %
Mel Gibson je ve skvělé formě a i v tomhle celkem jasném akčním thrilleru ukazuje svoje schopnosti, které jsou prostě výborné. Navíc je zde správně namachrovaný a člověk by mu toho motorkáře věřil. Ale aby to nebyla jen óda na Mela, tak tenhle film skvěle baví svou jednoduchostí a výbornými přestřelkami.

Honey (Honey, 2003) - 30 %
Takový strašně obyčejný film o tom, jak se z chudé holky stane někdo uznávaný, protože na to prostě má a nikdy by nezvolila tu zlou cestu, jako že by se třeba vyspala s někým, kdo má peníze. To je tak blbé a naivní, že to ani fungovat nemůže. Na druhou stranu je celkem fajn, že ta romance je zde skutečně jen okrajová a nemá moc význam.

Živý terč (Hard Target, 1993) - 75 %
Tohle je super televizní klasika, kterou jsem si docela rád připomněl a konečně zjistil, v jakém filmu byla ta úvodní scéna s motorkami. Ta mi z dětství utkvěla v paměti, jen jsem si ji nějak nespojil s JCVD. Tohle je období, kdy JCVD ještě pořádně kopal a tady v tomhle kousku to předvádí naplno. Výborná konfrontace s Voslooem i Henriksenem.

Killing Salazar (2016) - 60 %
Steven Seagal se také vrací v celkem fajn formě, snad i proto, že většinu doby sedí za stolem. Jasně, je to jednoduchý scénář, ale jsou zde docela dobré postavy, ať už v podání Luka Gosse nebo Florina Piersice Jr. Asi tušíte, jak to dopadne, ale mě to nebránilo si užít akční scény a stále dobré Seagalovo bojové umění.

Pacific Standard Time (2016) - 30 %
Celou dobu jsem čekal na to, že film přijde s nějaký twistem, protože styl vyprávění tomu naznačoval. Jenže pak snímek najednou skončil a já jsem si uvědomil, že se tam vlastně nic zajímavého nakonec nestalo. Škoda, ten potenciál v tom i možná nějaký byl, ale asi se ho nikomu nechtělo hledat.

Žádné komentáře:

Okomentovat