pátek 13. dubna 2018

Locked Up, Z Londýna do Brightonu, Lucknow Central, Mamut, U mě dobrý




Locked Up (2017) - 50 %
Já vím, že to není žádný majstrštych, herecky je to místy hodně otřesné, ale stejně se mi líbilo, že je zde snaha o celkem drsný příběh, že se s tím kamera nemaže a že se Kelly McCart vůbec nebojí. Jasně, neohroženou bojovnici jí asi věřit nebudete, ale stejně dokáže ten film utáhnout skoro celou dobu sama.

Z Londýna do Brightonu (London to Brighton, 2006) - 60 %
Snímek je hodně realistický, ale nemohu si pomoct, nějak jsem měl pocit, že je to místy hodně dělané na efekt, i když pak kamera přece jen uhne a nechce to všechno zobrazit. Nic to nemění na tom, že to je pořádně drsné a že tenhle film rozhodně dovede s některými diváky zamávat. Hlavně proto, že tam venku takoví lidé jsou.

Lucknow Central (2017) - 60 %
I když tenhle snímek doslova vyzývá k tomu, aby se v něm zpívalo, protože neprávem uvězněný muž chce ve vězení vytvořit kapelu, přece jen to není až tak klasicky indické, rozjásané, ale celý film je místo toho spíše v temnějším provedení, aby tak bylo zdůrazněno, že zde nejsou jen veselé emoce. A nejsou, těch emocí je dost, jenže je to přece jen moc zdlouhavé.

Mamut (Mammoth, 2009) - 60 %
Životní osudy jsou někdy celkem zajímavé a stačí jen malé impulzy k tomu, aby se všechno změnilo, anebo aby se člověk stal i někým jiným, kým doposud byl. Jako kdyby zde manželé, každý žil svůj vlastní život. A přesto se pořád milovali a rádi se k sobě vraceli. Nestrhlo mě to, ale sem tam to k zamyšlení nutí.

U mě dobrý (2008) - 60 %
Takový český heist movie, který je přesně tak malý, jak by se dalo na českou kotlinu očekávat, ale přitom je tak příjemný, aby vás bavil. Herci si zde hrají to, co by měli, jsou zábavní, a scénář jim dává prostor vyniknout a je dost chytrý na to, aby se "U mě dobrý" jako heist movie dalo skutečně označit.

Žádné komentáře:

Okomentovat