pondělí 12. února 2018

Ooru naito rongu R, Super Dark Times, Podezřelý, Sweet Virginia, Thank You for Your Service




Ooru naito rongu R (2002) - 50 %
Úchylnost, kterou dokáže Kacuja Macumura ještě vymyslet, přece jen asi nemá moc mezí, a i když se zdá, že se v podstatě jen opakuje šablona třetího dílu v této bizarní sérii, tak nakonec zjistíte, že tvůrce měl nápadů ještě dost a že vás s nimi dovede překvapit. Rozhodně nevěřte některým nerdům a nechtějte vědět, co mají doma. Sakra, to vlastně neplatí jen o nerdech.

Super Dark Times (2017) - 70 %
Docela dobrý snímek, na kterém je vidět, že se trochu inspiroval úspěchem seriálu "Stranger Things" a hlavně jejich vizuálem dobovým zasazením a případně i hudební složkou. Má to ale o něco drsnější okraje, které jsou spojené s tím, že primárně zde zlo nevychází z něčeho nadpřirozeného, ale z člověka. A to je vždy pořádná síla.

Podezřelý (Suspect, 1987) - 60 %
Není to výborné, ale je to dobré. Má to správnou retro atmosféru a docela fajn herce, kdy Liam Neeson asi nikdy nezklame, ale ona i Cher je hodně snesitelná. Je hezké, jak se snímek snaží tlačit na pilu a chce nás strašně moc překvapit tím, jaké je zde finále. Trochu se to možná i povede, a tak si myslím, že film stojí za pozornost.

Sweet Virginia (2017) - 60 %
Na tyhle pomalé thrillery musíte mít náladu. Jon Bernthal je herec, který je zvládá levou zadní a je v tom dobrý. Tady nám ukazuje, že být správce motelu není sranda, pokud jsou jeho nájemníci podivné existence. Ale s jedním se spřátelit dokázal. A to byla chyba. Pomalu gradující tempo, které prostě musí vést k destrukci.

Když jsem sledoval snímek "Thank You for Your Service", měl jsem jednoduše pocit, že se jedná jen další film o tom, že mladí vojáci, kteří se vrací z misí, mají celkem problém se vrátit i zpět do života. A přesně tohle snímek je. Nic jiného, nic víc. Ani herečtí představitelé mě nedokázal přesvědčit, aby mě jejich osudy strhly.

Žádné komentáře:

Okomentovat