čtvrtek 1. února 2018

1922, A Plastic Ocean, Manifesto, Mark Felt: The Man Who Brought the White House Down, Marshall




1922 (2017) - 70 %
"1922" je vlastně jednoduchý příběh o tom, jak se chtěl farmář zbavit svojí ženy, ale celé se to hodně děsivě zvrtlo, protože ona i po smrti dokázala způsobovat zlo. Snímek "1922" ale nestojí ani tak na Kingově předloze, ale spíše na hereckém výkonu Thomase Jana, který ukazuje, že by rozhodně neměl být podceňován.

A Plastic Ocean (2016) - 80 %
Snímek hodnotím vysoko proto, že se zabývá tématem, které je dle mého hodně důležité. Nepoukazuje na to, že je zde problém s opadem, ale je zde problém s lidmi, kteří jsou natolik bezohlední k přírodě, že ani vlastně nevidí, jak ničí sami sebe. Jen další silná ukázka toho, jak smrtící je člověk pro tuhle planetu.

Manifesto (Manifesto, 2015) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale vnímám snímek "Manifesto" spíše jako takový experiment, který je zajímavou ukázkou toho, jak je možné pojmout film, stejně jako je ukázkou toho, jak je možné hrát. Cate Blanchett je zde jako chameleon a je to ona - nikoli myšlenky - proč stojí za to na snímek kouknout.

Vzít tak zajímavé téma jako je pozadí Watergate, tak zajímavý příběh, který napsala sama skutečnost a zmrvit ho s tolika herci, kteří jsou opravdu dobří, to je prostě škoda. To je hodně trestuhodné. Liam Neeson je dobrý, ale i na něm je poznat, že prostě jen rutině hraje něco, co je celkově hodně rutinní a strašně nudné.

Marshall (2017) - 70 %
Musím říct, že se mi film líbil. Jasně, je to trochu očekávané téma, přece jen rasová problematika je živá, ale je to natočeno dobře, se zajímavými herci a hlavně celý příběh je zajímavý a je dobře, že se na něj upozornilo. To, jaká je v Americe - a nejen tam - pořád rasová nesnášenlivost, bude ještě dlouho aktuální.

Žádné komentáře:

Okomentovat