úterý 31. října 2017

Sekáč, Koza, Šmoulové: Zapomenutá vesnice, Snatched, The Bleeder




Sekáč (Kosac, 2014) - 60 %
Zajímavé seznámení s chorvatsko-slovinskou kinematografií současnosti, kdy se v jednom místě jedné noci řeší to, že zmizela jedna žena. Má ji na svědomí propuštěný násilník? Anebo je všechno trochu jinak. Film není zbytečně hrocen, je podán realisticky, až skoro chladně, což mu dává zajímavou atmosféru.

Koza (2015) - 70 %
Život je někdy prostě moc na píču a je celkem jedno, jestli jste bývalý olympionik, který toho na olympiádě moc nepředvedl, ale doma vyhrál, co se dalo, anebo obyčejný člověk. Syrovost snímku se mi líbila, ale dost často jsem si říkal, jak moc jsou jednotlivé scény nahrané, takže určitě nevnímat jako dokument.

Šmoulové: Zapomenutá vesnice (Smurfs: The Lost Village, 2017) - 40 %
Má to spoustu barviček, je to hodně blýskavé, humor, který zde je, je hodně dětinský a jen sem tam probleskne něco, co je určeno i dospělejším, ale v konečném důsledku je to jen kýčovitá taškařice, která se snaží trochu rozšířit tu filmovou mytologii okolo Šmoulů. Na komiks to ale ani omylem nemá.

Snatched (2017) - 35 %
Je škoda, že filmy, které se tváří jako komedie, nedovedou na tváři diváka vyloudit to základní - úsměv. Amy Schumer má rozhodně na to, aby byla vtipná, ale tady to nepředvádí, popravdě se jen stylizuje do postavy, která jí sedí nejvíce. Taková v podstatě buranka. Goldie dokazuje, že zvládne komedii mnohem lépe než její mladší kolegyně.

The Bleeder (2016) - 70 %
Je to zvláštní, ale asi opravdu nejsou vyloženě špatné boxerské filmy. Trochu se stydím za to, že jsem tohle nevěděl, ale Chuck Wepner a jeho souboj s Alim byl předlohou k "Rockymu". Ale záleží na tom? Chuck byl člověk, který si myslel, že je slavný, dělal blbosti, ale pak se uklidnil a stále ještě žije. Na tomhle, na tom, že člověk pořád žije a jde neustále dál, je prostě něco krásného.

Žádné komentáře:

Okomentovat