pátek 8. září 2017

Četník ve výslužbě, Noční děsy, T2 Trainspotting, Malá sokolnice, Můří deníky




Četník ve výslužbě (Le gendarme en balade, 1970) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale tenhle díl mi celkově přijde takový vyčpělý. Už jen na začátku, jak sledujeme pár scén z minulých filmů. Nevzbuzuje to nostalgii, ale spíše soucit nad tím, že do toho všichni šli a že se snažili, aby to mělo hlavu a patu a aby to bavilo. Sem tam to sranda je, sem tam není. Hodně průměrný díl.

Noční děsy (Nightmares, 1983) - 65 %
Docela dobrý výbor povídek, kdy si ale na konci musíte říct, že je to sice tematicky hodně široké - čtyři povídky, ale každá skutečně jiná - nakonec však zjistíte, že ta témata jsou trochu ohraná a že jste je vlastně v hororu viděli. Netvrdím však, že vás to nebude bavit. Já jsem se bavil u každé ze čtyř povídek.

T2 Trainspotting (T2 Trainspotting, 2017) - 80 %
Není to tak silné a tak intenzívní jako původní film, ale přesto se k postavám rádi vracíte, přesto na sebe necháte působit energii, kterou Boyle stále srší, ať už je to kamerou, střihem, anebo i akčnějšími pasážemi hlavně v závěru. Tohle už není film s kultovním statusem, ale pořád je to dobrý film a ukázka toho, že někdy vám ta minulost hubu rozbije hodně.

Malá sokolnice (The Eagle Huntress, 2016) - 70 %
Dobrý dokument, hlavně v tom smyslu, jak kvalitně je natočený. Prostředí, které je většině z nás spíše neznámé, je zde natočeno krásnou kamerou, kdy některé záběry jsou skutečně dechberoucí. A přitom je to pořád především film o jedné dívce a o jejím životě. Takový život ale rozhodně nemáte. Krásné poznání jiného místa i světa.

Můří deníky (The Moth Diaries, 2011) - 20 %
Zprvu to vypadá, že by to mohl být horor odehrávající se v zajímavém prostředí, kdy bude důraz na atmosféru, ale nakonec se ukazuje, že to je jen taková rádoby young adult romance, která ale nakonec také nevyšla. Postavy, na první pohled zajímavé, ale jinak nudné a ploché, stejně jako příběh, který rychle omrzí.

Žádné komentáře:

Okomentovat