pátek 11. srpna 2017

Deu suay doo, Kaze ni tatsu raion, Realive, Revolt in the Big House, Jízda vysočinou




Deu suay doo (2009) - 50 %
Akční romantický film, který má jeden výrazný problém. Prostě není ničím zapamatovatelný. I když jsou zde akční scény, nejsou nijak skvělé. Je zde několik postav, na které se film hodně soustředí, ale ani jedna není z těch, které by vás dovedly strhnout na svou stranu, a tak nakonec převáží pocit, že je to celé takové malé, průměrné.

Kaze ni tatsu raion (2015) - 80 %
Takashi Miike tady krásně ukazuj, jak moc všestranným režisérem je a že opravu zvládne jakýkoli žánr. A když říkám jakýkoli, myslím jakýkoli. Tady si troufnul na lidské drama, které ale umí podat s citem, že nebudete mít pocit, že se vás snaží nějak emočně vydírat. Navíc oproti většině svých filmů skvěle zvládá i pomalé tempo vyprávění.

Realive (2016) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale kdyby se z toho filmu vzalo několik těch hlavních myšlenek, které zde jsou o životě a o smrti, místo toho, abyste se na něj celou dobu dívali, napsal se o tom článek, nebo nějaké pojednání, tak to bude mít větší a silnější dopad než tento film. Je to přemýšlivé sci-fi, ale dějově je prostě nudné.

Revolt in the Big House (1958) - 60 %
Vězeňské drama, které, nato že je celkem staré, vlastně není vůbec špatné, jen se v současné době zdá takové trochu pohodové, kdy sice jsou zde vyhrocené scény, ale přece by jim mnohdy slušelo trochu více explicitnosti nebo alespoň špíny. Jako kdyby vězení nebyla ani tak strašným místem pro život, pokud narazíte na správné lidi.

Jízda vysočinou (Ride the High Country, 1962) - 70 %
Dobrý western mě vždycky dovede potěšit a Sam Peckinpah věděl, jak takový natočit. Vybral si postavy, které stály za to, kdy hrdinové jsou silní, hajzlové slizcí, ale rozhodně nejsou jen dvojrozměrní. Boj o ženu je pak ozvláštněn tím, že žena zde není vyloženě kráska, ale přesto ji chtějí získat.

Žádné komentáře:

Okomentovat