sobota 8. dubna 2017

Geuddae geusaramdeul, Chladná a hříšná, Sergeant Rutledge, Bílý král, Veerappan


Geuddae geusaramdeul (2005) - 75 %
Při sledování snímku jsem měl pocit, že se dívám na politické drama, které je šmrncnuté filmy jako "Kmotr" a hlavně "Zjizvená tvář". Je to mafiánské, je to drsné, ale navíc je to zasazeno do skutečných reálií. Dejte člověku moc a budete toho litovat. Alespoň ve většině případů tomu tak je. Korejci to podaly výborně.

Chladná a hříšná (La frígida y la viciosa, 1981) - 35 %
Je to skutečně trochu chladné a ne až tak hříšné. Když už si člověk myslí, že by se to mohlo trochu rozjet, tak kamera rozhodně neukáže to skutečně zajímavé. Nejsou zde špatné nápady, třeba i ta plakátová scéna s kulečníkem je velmi dobrá, ale tvůrcům prostě chyběla odvaha, která by tomu dala grády.

Sergeant Rutledge (1960) - 80 %
Výborný western, který se věnuje zajímavé látce - rasismu. Je podán prostřednictvím jednoho případu a více než o western se tak v podstatě jedná o soudní drama. Ale funguje velmi dobře, protože jsou zde skvělé postavy, primárně pak ve Woodym Strodovi, který ukazuje, jak byl skvělým a nedoceněným hercem.

Bílý král (The White King, 2016) - 65 %
Je to trochu prvoplánové, je to lehce předvídatelné a konec rozhodně není jením z těch, které vás uspokojí, ale je fajn, že i v dnešní době je možné natočit orwellovský film, který se snaží něco sdělit a který ukazuje, jak by se mohla společnost také vyvíjet. Film mě neoslnil, na to je moc malý, ale zaujmout mě dokázal.

Veerappan (2016) - 60 %
I když by se skoro zdálo, že tohle je film, který v sobě má nějaké poselství, to je celkem potlačeno, a to ve prospěch akce a drsnosti, které jsou docela dobré. Hlavně to, jak je film drsný, mě docela překvapilo. To, co chce ale říct, by zvládnul říct na mnohem menším prostoru, což mu docela dost ubližuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat