středa 26. dubna 2017

Eega, La minorenne, Love of My Life, Man Down, Mine


Eega (2012) - 80 %
Výborná ukázka toho, jak ujeté a divné filmy mohou Indové natočit, ale přitom se jedná o snímek, který vás dovede vtáhnout a bude vás bavit. Zamilovali se do sebe, ale on si měl vybrat jinou ženu. Jeho sok ho brutálně zabije. Reinkarnace ale vede k tomu, že se mladík vrací jako moucha. A chce se pomstít. Prostě divně krásné.

La minorenne (1974) - 35 %
Romantická komedie o tom, jak hned v úvodní scéně hlavní hrdinku znásilní. Ano, ten úvod může být celkem překvapivý a svádí k tomu, že tohle bude spíše snímek pro milovníky exploatace, ale ani to se nakonec nekoná a film je takový nemastný neslaný, a to i z hlediska jeho erotického vyznění. Gloria Guida je kočka, ale to zajímavému filmu nestačí.

Love of My Life (2017) - 55 %
Tady se rovnou přiznám, že jsem na první pohled čekal něco trochu jiného - romantickou komedii. Ale za to může jen trochu zvláštní název, který má ale vzhledem k příběhu smysl. Komedie je spíše mírná, založená na dialozích, ale chvílemi jsou postavy a jejich chování natolik bizarní, že vás mohou pro film strhnout.

Man Down (2015) - 40 %
Když je to nejdůležitější poselství celého filmu řečeno ve třech větách, které se objeví poté, co skončí poslední scéna, když je to vlastně jen text, který na chvíli vyskočí před titulky, je s takovým snímkem asi něco špatně. Přesně tohle je problém filmu "Man Down", kde až právě ty tři věty vám řeknou to důležité. Průběh k nim je takový nijaký.

Mine (2016) - 50 %
Docela dobrý námět, který byl docela dobře ztvárněn a měl i celkem ucházející pointu, i když já bych klidně šel do něčeho drsnějšího. Armie Hammer tady přesvědčil, že sám celkem v pohodě utáhne celý film, jen by to chtělo trochu kompaktnější scénář, který by udržel celkovou sílu námětu. To se nepodařilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat