pondělí 10. dubna 2017

Pár správných chlapů, Mlžení, Las orgías inconfesables de Emmanuelle, Woman They Almost Lynched, Ztraceni v Mnichově


Pár správných chlapů (A Few Good Men, 1992) - 80 %
Snímek velmi dobře graduje a nejlepší je ve svém závěru, kde se ukazuje jeho silná zbraň - Jack Nicholson. Neskutečný herecký výkon, kdy i na několika málo minutách dokáže ukrást film jen pro sebe. Tom Cruise, Kevin Bacon, ale i Demi Moore nebo Kiefer Sutherland jsou výborní, ale Jack je král.

Mlžení (A Patch of Fog, 2015) - 55 %
Snímek o tom, že někdy je skutečně dobře si rozmyslet, s kým budeme chtít být kamarádi. Někteří lidé jsou hodně nebezpeční, když se vám dostanou do života. Třeba jako Robert. Ten vás bude i vydírat. Bohužel profesor Sandy nemá čisté svědomí, a tak musí dojít ke konfliktu. Finále je překvapivě symbolické a dobré.

Tenhle snímek má jedno pozitivum - to je několik pěkných záběrů na ženská ňadra a na zadeček hlavní hrdinky. A to je bohužel všechno, co film přináší. Exteriéry nejsou vůbec využity, i když jsou docela pěkné, ale co je nejhorší, ani ty erotické scény nějak moc nebaví. Tohle si ani jméno "Emmanuelle" v názvu nezaslouží.

Western, kde je v hlavní roli žena. Chvíli snímku trvá, než se trochu pohne z místa, než začne být skutečně zajímavý, ale nakonec se mu daří být takový až do konce v příběhu, kde žena, která chtěla jen dobré, málem skončí na oprátce. Dobře napsané postavy a možná zbytečný dovětek v úplném závěru.

Ztraceni v Mnichově (2015) - 80 %
Petr Zelenka je velmi specifický a velmi dobrý autor. Tohle není jen hra s dějinami, tohle je hra s filmem, hra na diváka, který si není jistý, co vlastně sleduje. A tenhle kotrmelec nezažijete jednou, ale spíše několikrát. I přes formu se zde neztrácí myšlenka, která je velmi zajímavá a které bych klidně věřil. A to vše se zvláštním humorem.

Žádné komentáře:

Okomentovat