čtvrtek 9. února 2017

Princezna a písař, Pravý rytíř, Princezna ze mlejna, Santa je pořád úchyl, Contes immoraux


Princezna a písař (2014) - 60 %
Docela mě překvapilo, jak mě tahle pohádka i bavila. Byli zde docela zajímavé postavy, které mě nijak neurážely, a i když je příběh takovou patlanicí, nějak mi to prostě sedělo. Není to pohádka, kterou bych si chtěl pouštět každý rok, ale na to jedno zhlédnutí je to za mě docela fajn. Vánoce mi to nezkazilo.

Pravý rytíř (2016) - 50 %
Jediná nová letošní pohádka, kterou jsem na Vánoce viděl a musím říct, že jsem rozhodně nebyl vyloženě zklamaný. Jasně, je to takové skoro až banální ten příběh je neskutečně jednoduchý a víte, co se stane, překvapení zde moc není, ale na mě to udělalo dobrý, tedy průměrný dojem. Herci mě bavili.

Princezna ze mlejna (1994) - 80 %
Pohádku "Princezna ze mlejna" mám prostě spojenou se svým dětství - viděl jsem ji, když mi bylo osm let, a zanechala ve mně jen pozitivní dojmy. A i když ji teď vidím, tak ty dojmy přetrvávají. Nejvíce mě ale baví hudební složka, ta mi prostě uvízla v hlavě. Za mě pohádková klasika, která je prostě tak nějak líbezná.

Santa je pořád úchyl (Bad Santa 2, 2016) - 40 %
Santa je pořád úchyl - a ten český název je pořád blbý - ale navíc je dobrý úchyl i jeho máma. Snímek stojí na tom, že je zde Kathy Bates, která je naprosto skvělá. Jinak je to... jinak je to naprosto to samé jako první film, jen Billy Bob už je prostě trochu okoukaný a krimi zápletka je prostě nuda, protože se odvíjí v zajetých kolejích. Jinak je to místy pořád krásně politicky nekorektní. A to je asi vše.

Contes immoraux (1974) - 65 %
Pět povídek - jsem rád, že se našla i ta nějakou dobu ztracená a vystřižená - protože právě "La bête" je hodně zajímavým kouskem. Ale ona každá povídka má svoje a rozhodně dovede velmi dobře jitřit vaši fantazii. A nejen jitřit, ono je tady hodně ukázáno. Přesto víte, že nekoukáte jen na porno, ale že to v sobě něco má.

Žádné komentáře:

Okomentovat