pátek 17. února 2017

Královský slib, Čapí dobrodružství, Neak sre, The Red Beret, The Small World of Sammy Lee


Královský slib (2001) - 55 %
Není to žádná skvělá pohádka, ale ten příběh, i když není na první pohled originální, je na pohádku docela dobrý a také celkem dospělý. I díky vybraným hercům je "Královský slib" dostatečně zajímavý a myslím, že diváka neurazí, že se na to koukal. Nepadne z toho na zadek, ale snese to docela dobře.

Čapí dobrodružství (Storks, 2016) - 70 %
Neměl jsem nějak vysoká očekávání, ale líbí se mi, co jsem nakonec dostal. Tohle je velmi dobrý animák s podařenou animací, který ale více sází na příběh a na humor. Příběh je originální, ale humor, ten to táhne. Chvílemi je film skutečně k popukání. V některých chvílích se mi skutečně podařilo vybouchnout smíchy. 

Neak sre (1994) - 70 %
Podobné filmy jsou celkem vděčné, protože vám dovedou ukázat nejen to, že třeba taková Kambodža je schopná natočit film, ale také to, že ten film je velmi dobrý a že ukazuje, jak se v dané zemi žije, a co to znamená chudoba, jaké může mít podoby. Některé osudy si ani pořádně nedovede představit. A možná ani nechceme. Ale tyhle filmy jsou tu od toho, aby nám trochu odtáhly oponu.

The Red Beret (1953) - 60 %
Zadní projekce je v tomhle snímku skutečně příšerná, ale jinak se jedná o docela dobré zachycení výcviku rudých baretů, kteří se mají stát silnou zbraní při válce s Němci. Stejně tak bojové scény jsou velmi dobré a snímek tak vítězí na tom, že herecky je to zvládnuto. Příběh není úchvatný, ale jeho zpracování se povedlo.

Šoubyznys - v podstatě v jakékoli podobě - může být pořádné svinstvo, no a Sammy Lee se o tom má přesvědčit na vlastní kůži. Na tomhle filmu oceníte výpravu, oceníte hudbu, ale i skutečnost, že se příběh odehrává v klubu. Je to sexy, ale zároveň je to drsné, tušíte, že musí něco přijít. A ono přijde. Zajímavý kousek.

Žádné komentáře:

Okomentovat