sobota 11. února 2017

Jahody a čokoláda, Snowfire, Songs My Brother Thaught Me, Sugar Mountain, Surprise Package


Jahody a čokoláda (Fresa y chocolate, 1993) - 60 %
Tak nějak jsem čekal, že to bude silně politický film, ale on je vlastně politický, respektive protirežimní v tom smyslu, že zobrazuje něco, co Castro popíral - homosexualitu. Je to zobrazeno celkem decentně, i když někteří herci jsou až moc prvoplánoví. Dějově to nemusí uchvátit, ale jako téma je to v roce 1993 pojato dobře.

Snowfire (1958) - 40 %
Hezký rodinný western o tom, jak měla dívka jednoho koně a prohlašovala, že s ní kůň mluví. V podstatě taková variace na Lassie s tím, že ty scény s koněm jsou docela dobré, ale dějově mi přišel snímek místy hodně otravný a prostě až moc podřízený tomu, že je to rodinný kousek. Ale je tam jedna scéna, při které mě trochu zamrazilo. O deset sekund později byla scéna úspěšně zabita.

Songs My Brother Taught Me (2015) - 50 %
Snímky, jako je "Songs My Brother Taught Me" obdivuji hlavně proto, že dokážou věrně zachytit místo, dobu a lidské osudy. Ta chudoba, i když nikoli úplně nejhorší úrovně, je zde patrné, ale ti lidé žijí, mají svoje sny, a jsou stejně hodní a stejně zlí jako jakýkoli jiný člověk. Dějem mě ale snímek neoslnil.

Sugar Mountain (2016) - 40 %
Vlastně jsem čekal, že to bude ještě o něco horší, ale tenhle film funguje jako docela dobré drama. Thriller to je jen místy, hlavně ve scénách, kde se objeví Momoa, který se na podobné šílence skutečně skvěle hodí. Téma pravdy a lži tu na mě ale moc velký dojem neudělalo, respektive jeho pojetí, a to mám zrovna tohle téma rád.

Surprise Package (1960) - 50 %
Film, který táhnou dvě věc - Yul Brynner a skutečnost, že se zde objeví nějaká ta velmi pěkná herečka. Z příběhu o tom, jak byl americký gangster vykázán za svou činnost na řecké ostrovy, kde se narodil, se ale dalo vytěžit mnohem více. Konec vyznívá už tak nějak do ztracena a možná vás ani nebude zajímat.

Žádné komentáře:

Okomentovat