sobota 4. února 2017

Byl jednou jeden zločin, Or, Out of Print, Smůla na patách, Pot o' Gold


Byl jednou jeden zločin (Once Upon a Crime..., 1992) - 70 %
I když je ta komedie založená na situační komice, která nemusí vždy fungovat, za mě se to tady povedlo a já jsem se bavil s každou změnou scény, protože postavy se dostávaly do tak podivných a nečekaných situací, že jsem se prostě smát musel. Navíc film nefunguje jen jako komedie, ale i jako detektivní film.

Or (2004) - 70 %
Nepříjemně depresivní snímek o tom, jak se dcera v Izraeli snaží o to, aby její matka přestala být prostitutka, ale pro matku to není jednoduché. A není problém jen v tom, že by nechtěla, ale prostě proto, že je závislá. Ten pocit, že tohle nemůže skončit vůbec dobře, se úplně nenaplní, přesto ve vás bude snímek rezonovat spíše depresivně.

Out of Print (2014) - 60 %
Ještě existují kina, kde dávají old school filmy a promítají je klasickou promítačkou z klasického filmu. Nebo minimálně jedno takové kino existuje, které se nám zde představuje. Líbí se mi, že jsou taková místa, co je už trochu fanatizující, to je snaha tvrdit, že převádět film na digitál je to samé, jako převádět na digitál Monu Lisu. Nemůžu si pomoct, ale zachování digitální formou mi přijde jako jediná možnost vzhledem k materiálu, z jakého je klasický film tvořen. Neodsuzoval bych to, spíš bych se snažil najít peníze na to, aby se digitalizovaly i tyhle méně známé filmy.

Smůla na patách (Poor Cow, 1967) - 70 %
Ken Loach se podíval na jednu obyčejnou holku a ukázal nám, jak může život stát za hovno. Vleče se od jednoho blba ke druhému, a když už to vypadá, že by mohla být šťastná, dostane další ránu. A dělá si to často sama. Přesto snímek nekončí negativně, vlastně vyznívá docela pozitivně. Je jen na nás, jestli si na světě najdeme to něco, jak být šťastní.

Pot o' Gold (1941) - 60 %
Kdyby se mě někdo zeptal, jaký je můj neoblíbenější herec, rozhodoval bych se hodně těžko, ale asi největší dojem na mě za celou dobu udělal James Stewart a já jsem rád, že mohu stále sledovat nějaké filmy, které jsem s ním neviděl. Ono jich je vlastně docela dost. Tady navíc ukazuje i svoje hudební nadání. Za něj dobré, jinak spíš průměr.

Žádné komentáře:

Okomentovat