pondělí 30. ledna 2017

Zejtra napořád, Můj kamarád drak, Befikre, Boogie Woogie, Burning, Burning


Zejtra napořád (2014) - 45 %
Nevím, jestli to bylo skutečně myšleno jako komedie, protože v tomhle směru to podle mě moc nefunguje, jako romantika už ano, navíc to má trochu příměs něčeho drsnějšího, ale zase to nejde za nějaké hranice. Vica je zde skutečně bohužel otravná, i když jí to pořád neskutečně sluší. Postavy mě celkově nedokázaly tolik vtáhnout. Filmařky dobré.

Můj kamarád drak (Pete's Dragon, 2016) - 60 %
Jednoduše Mauglí, akorát v trochu jiném prostředí a s více lidmi, kteří do Mauglího života vstoupí. Jo a Mauglí se jmenuje Pete a jeho ochráncem je drak. Vizuálně krásné a snad bez chybičky, příběh ale neskutečně klišovitý s tím, že zde není vůbec nic překvapivého. Dobře odvedená práce, která se od Disneyho očekává, ale nic excelentního.

Befikre (2016) - 20 %
Indická romantika, která je neskutečně otravná, neskutečně nudná a krásně nablýskaná, což má skrýt skutečnost, že tyhle dvě hodiny jsou skutečně o ničem a není zde nic zajímavého, proč by stálo se na film podívat. Ani hudební čísla nebaví, ale co hůř, špatná je i chemie mezi herci, kteří vás prostě nedovedou vtáhnout.

Boogie Woogie (2009) - 60 %
Snímek o umění a o tom, kam až jsme ochotní pro umění zajít. Je pro nás umění skutečně tak důležité, že mu podřídíme všechno a zapomeneme na to, co by mělo být nejdůležitější, tedy na to, že jsme lidmi? Film beru jako hodně sžíravou komedii, spíše sociální kritiku, která má hodně zajímavé obsazení, a to včetně krásných prsou Heather Graham.

Burning, Burning (2015) - 30 %
Spíše podobenství, možná ještě propojené s road movie, kdy žena nejede autem, ale jde si pěšky městem, potkává podivné postavičky, které s ní něco prožívají, celé se to zamotává, místy je to spíše pohyblivá fotografie, ale v konečném důsledku jsem si říkal, že vlastně nevím, o čem to bylo, tedy kromě toho, že dovedeme být krásně vykořenění.

Žádné komentáře:

Okomentovat