sobota 7. ledna 2017

Vikingové, Neskutečná cesta Billa a Teda, Down Under, Francis Covers the Big Town, November Rule


Vikingové (The 13th Warrior, 1999) - 70 %
Celkem jednoduchý příběh o tom, jak se Vikingové a zástupce jiné kultury, konkrétně Arab, vydávají za tajemnými vrahy, kteří pustoší konkrétní oblast. Není v tom nic nadpřirozeného, ale je to podáno zajímavě, skoro až mysticky, že budete chtít vědět, co za tím vězí. Akční scény jsou zde hodně povedené.

Neskutečná cesta Billa a Teda (Bill & Ted's Bogus Journey, 1991) - 30 %
Nevím, ale tohle pokračování mě nebavilo. Ta dvojice je pořád stejně pitomá, navíc je zde dvakrát, nemluvě o tom, že v jedné scéně dokonce třikrát, i když teda hodně speciálně. Smrt je zde pro mě prostě trapná, i když je to Sadler, a jediné, co se mi líbilo, je výprava, která je místy prostě kýčovitě pěkná.

Down Under (2016) - 40 %
Taková drsnější komedie, ani se mi nechce říkat ve stylu "Pulp fiction", ale je vidět, že Tarantino ovlivnil mnohé a bez něj by byla kinematografie chudší. Na druhou stranu v tomhle případě jsem se zrovna moc nebavil, a i když jsou zde divné postavičky, což mám rád, tady mě neoslovila snad ani jedna.

Je strašná škoda, že se pořád opakuje to téma, že Peterovi nikdo nevěří, jak umí krásně mluvit s oslem, protože tohle je prostě jen repetice, která po chvíli začne nudit. Je sice hezké, že se to přiklonilo k detektivnímu žánru, sice jen lehce, ale ano. Ani mi nepřišlo, že tu Francis tak dobře hlásí jako dříve.

November Rule (2015) - 20 %
Nablblá romance o jednom pitomci, který má skvělé pravidlo na to, aby odehnal holku. Trochu pozdě si uvědomí, že možná odehnal tu pravou, což ho docela sere, ale v pohodě, ještě že má svoje tenisky, které ale nejsou tenisky, prostě sneakers. S těma prorazí. A aby toho nebylo málo, tak nakonec ukáže, že je ještě větší borec, než by si jeden myslel a tu holku dostane zpátky. No wow...

Žádné komentáře:

Okomentovat